Το φετινό «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού» του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) θα απονεμηθεί στον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Μιχάλη Κουτσιλιέρη.

Το επιστημονικό έργο του επικεντρώνεται στα επιστημονικά πεδία της Μοριακής Φυσιολογίας, Ενδοκρινολογίας, Ορμονικών Θεραπειών στον Καρκίνο Προστάτη, Οστικών Μεταστάσεων και Ορμονοεξαρτώμενων νόσων και νεοπλασιών. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 άρθρα σε ξένα επιστημονικά περιοδικά και το έργο του έχει βραβευτεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς και επιστημονικές εταιρείες της ημεδαπής και της αλλοδαπής.

Το 2017 συμπληρώνονται 27 χρόνια από τη θέσπιση του Βραβείου, του μοναδικού που επιβραβεύει κάθε χρόνο την αριστεία και την αφοσίωση των ακαδημαϊκών δασκάλων στην πανεπιστημιακή διδασκαλία.

Το ΙΤΕ θέσπισε αυτό το Βραβείο για να τιμήσει τη μνήμη των ερευνητών του και καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, οι οποίοι υπήρξαν λαμπροί επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση, χάθηκαν δε άδικα το 1990.

Η επιλογή του βραβευομένου γίνεται από επιτροπή διακεκριμένων ακαδημαϊκών δασκάλων και ο βραβευόμενος, μετά την επιλογή του, γίνεται αυτόματα και μέλος της Επιτροπής.

Η απονομή του Βραβείου θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου 2017, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Το έργο του τιμωμένου θα παρουσιάσει ο καθηγητής – ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Μουτσόπουλος και θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Κουτσιλιέρη με θέμα: «Αρμονία μηχανισμών Ζωής & Θανάτου στη σύγχρονη Φυσιολογία του Ανθρώπου και την Ιατρική Ακριβείας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας