Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γενική απεργία στη Χίο για διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ

Γενική απεργία στη Χίο για διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ

Σε γενική απεργία προχωρούν σήμερα επαγγελματίες και φορείς στη Χίο με βασικό αίτημα να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Σε γενική απεργία προχωρούν σήμερα, επαγγελματίες και φορείς στη Χίο με
βασικό αίτημα να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Σε συνέντευξη Τύπου, αυτοδιοίκηση και φορείς του νησιού απηύθυναν πρόσκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10:30 σήμερα, στην πλατεία Πλαστήρα, την κεντρική πλατεία της Χίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γεωργούλης και ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Βασίλης Παπάς, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Λίνας κάλεσαν τους επαγγελματίες να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά είναι αδιαπραγμάτευτοι.

Παραλογισμός η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργούλη, «ο παραλογισμός της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ αποδείχθηκε με στοιχεία από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών στα πλαίσια μελέτης που έγινε, με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Χίου, Λέσβου και Σάμου. Σύμφωνα με αυτά υπολόγιζαν ότι από τα νησιά θα είχαν πρόσθετα έσοδα 250 εκατομμύρια ευρώ, όμως διογκώθηκε η φοροδιαφυγή και τα επιπλέον έσοδα κυμάνθηκαν στα 65 εκατ. ευρώ, ενώ αν καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ και στα νησιά μας, αυτά δεν θα αυξηθούν περισσότερο από 20 εκατ. ευρώ».

Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση συνειδητοποιώντας πως το μέτρο αυτό θα πλήξει πρωτίστως τους ίδιους και κατόπιν τους επαγγελματίες. «Οι κινητοποιήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δυστυχώς το μόνο μας όπλο αυτή της στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης ανέφερε: «Εμείς, ως περιφέρεια, κλείνουμε την Τετάρτη και θα είμαστε παρόντες σε κάθε κινητοποίηση που θα αποτρέψει αυτό το ανοσιούργημα μέσα σε όλα τα άλλα που συντελούνται».

in.gr

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024