Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πυρά ανάμεσα σε τούρκους στρατιώτες και κούρδους μαχητές

Πυρά ανάμεσα σε τούρκους στρατιώτες και κούρδους μαχητές

Τούρκοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη βορειοδυτική Συρία ανταπέδωσαν την Δευτέρα πυρά όλμων που εκτοξεύθηκαν από περιοχές που ελέγχονται από κούρδους μαχητές, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τούρκοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη βορειοδυτική Συρία ανταπέδωσαν την Δευτέρα πυρά όλμων που εκτοξεύθηκαν από περιοχές που ελέγχονται από κούρδους μαχητές, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με το Ανατολή, πέντε όλμοι εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση ενός τουρκικού παρατηρητηρίου το οποίο έχει εγκατασταθεί στην επαρχία Ιντλίμπ στο πλαίσιο μιας «ζώνης αποκλιμάκωσης» που δημιουργήθηκε με σκοπό τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Κανένας όλμος δεν έφθασε τις τουρκικές θέσεις, ανέφερε το Ανατολή, που επέρριψε την ευθύνη για τα πυρά στο Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), μια οργάνωση των Κούρδων της Συρίας, η στρατιωτική πτέρυγα της οποίας, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον.

Αντιδρώντας, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυρά προς την κατεύθυνση των κουρδικών θέσεων στην Αφρίν, στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Ανατολή.

Είναι η πρώτη φορά που τουρκικά μέσα αναφέρονται σε πυρά εναντίον παρατηρητηρίου στην Ιντλίμπ, δύο ημέρες πριν από μια σύνοδο κορυφής για τη Συρία κατά την οποία αναμένεται να συναντηθούν, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σότσι, οι πρόεδροι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας.

Οι τρεις χώρες, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη Συρία, είναι ανάδοχοι μιας συμφωνίας που οδήγησε στην εγκαθίδρυση «ζωνών αποκλιμάκωσης» με σκοπό να μειωθεί η ένταση των μαχών ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες.

Η Τουρκία θεωρεί το PYD και τις YPG «τρομοκρατικές οργανώσεις», συγγενικές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μιας κουρδικής οργάνωσης που πραγματοποιεί ανταρτοπόλεμο εναντίον της Άγκυρας από το 1984.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα τη βούλησή του να «καθαρίσει την Αφρίν» από την παρουσία Κούρδων μαχητών.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις YPG στον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία. Οι πολιτοφυλακές αυτές είναι η κύρια δύναμη μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας SDF, η οποία ήταν η αιχμή του δόρατος στη μάχη της Ράκας.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024