Moody’s: Θετικό για την Ελλάδα το swap ομολόγων
Ως credit positive (θετικά πιστωτικό) χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s το swap που ανακοίνωσε η Ελλάδα.
Ως credit positive (θετικά πιστωτικό) χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s το swap που ανακοίνωσε η Ελλάδα.
Όπως σημειώνει η συναλλαγή θα αφήσει εν πολλοίς το βάρος του χρέους και τη μέση ωρίμανση αναλλοίωτα, αλλά θα συγχωνεύσει τα χωρίς ρευστότητα ομόλογα του PSI δημιουργώντας περισσότερο συναλλάξιμους τίτλους.
H Moody’ s εξηγεί ότι αυτή η ανταλλαγή ακολουθεί ένα πιο περιορισμένο swap ομολόγων τον Ιούλιο, των περίπου 3 δισ. ευρώ με λήξη το 2019, σε νέα πενταετή ομόλογα. Η νέα πρόταση είναι ανοικτή για τους ομολογιούχους μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, και έτσι το συνολικό μέγεθος δεν είναι γνωστό. Η κυβέρνηση ελπίζει να υπάρξει ανταλλαγή ακόμα και του συνόλου των 29,6 δισ. ευρώ των 20 ομολόγων του PSI των οποίων η λήξη είναι μεταξύ 2023 και 2042.
in.gr
- Eurostat: Συνεχίζεται η ακρίβεια με διαρκείς ανατιμήσεις – Πού θα φτάσει φέτος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα
- Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης: Μία από τις πιο δυνατές και σκοτεινές νουβέλες του Ντοστογιέφσκι στο Θησείον
- Το παρασκήνιο της συνάντησης Δούκα, Χαρίτση, Ζαχαριάδη στο Κολωνάκι
- Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τους ισχυρούς ανέμους
- Αρκάς: Η καλημέρα για τους μαθητές που επιστρέφουν στα σχολεία
- Χανιά: Φωτιά κατέστρεψε φορτηγό
- Λαχταράς γλυκό για πρωινό; Τέσσερις λόγοι που το εξηγούν
- Αυθαίρετα: Τελειώνει ο χρόνος για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 08.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/bent-hertema-HuhBWIfw4Kg-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442