Μετά τις πρώτες ενέργειες της Παρασκευής με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια στους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής. Το Σάββατο το πρωί, κατέφτασαν στην περιοχή, εργαλεία, ιματισμός, μηχανήματα για τον καθαρισμό των δρόμων και των σπιτιών από τη λάσπη, ενώ η εντολή του ηγέτη των ερυθρολεύκων, Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι να συνεχιστεί η βοήθεια από την οικογένεια του Ολυμπιακού, για όσες μέρες χρειαστεί ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η εντολή του ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν από την πρώτη στιγμή σαφής: Ο οργανισμός του Ολυμπιακού να κάνει ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσει τους πληγέντες από τις πλημμύρες, στη Μάνδρα Αττικής. Να προσφέρει έμπρακτη στήριξη, με υλικά αγαθά, πρώτης ανάγκης, εργαλεία, ιματισμό, ακόμη και μηχανήματα, προκειμένου να συνδράμουν στον καθαρισμό σπιτιών, από τις λάσπες που «έπνιξαν» τα πάντα. Η κινητοποίηση, η οποία ήταν άμεση, συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο, ενώ ο κ. Μαρινάκης ζήτησε από όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού να συνεχίσει να βοηθά, εμπράκτως, για όσες μέρες χρειαστεί ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας!

Από το πρωί του Σαββάτου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο της περιοχής νέες προμήθειες σε είδη πρώτης ανάγκης. Παλέτες με πάρα πολλά μπουκάλια νερό, για την ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής. Εργαλεία, όπως φτυάρια και άλλα, γαλότσες, νιτσεράδες και αδιάβροχα, κουβέρτες. Είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία οι άνθρωποι του Δήμου, υπό την καθοδήγηση της Δημάρχου κας. Ιωάννας Κριεκούκη θα διανέμουν σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, καθώς και ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ανταποκρίθηκαν επίσης, στο κάλεσμα του Ολυμπιακού, να συνδράμουν στην προσπάθεια ανακούφισης των κατοίκων της Μάνδρας, στέλνοντας και εκείνοι μηχανήματα οδοποιίας και φορτηγά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην περιοχή, για να καθαρίσουν αυλές και σπίτια από τις λάσπες! Μία σημαντική πρωτοβουλία και μεγάλη προσπάθεια, για να βοηθηθούν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι, οι οποίοι είδαν μέσα σε λίγες στιγμές την καταστροφή να απλώνεται γύρω τους…

Παράλληλα, διατέθηκαν υδροφόρες, οι οποίες έχουν μία εξίσου σημαντική αποστολή: Να καθαρίσουν προαύλια σχολείων και εκκλησιών, να ξεπλύνουν επίσης αυλές σπιτιών, καθώς και πεζοδρόμια και οδοστρώματα, από τις λάσπες, οι οποίες έχουν «πνίξει» τα πάντα… Και δούλεψαν πάρα πολύ επάνω σε αυτό. Όπως και θα συνεχίσουν να δουλεύουν.

Τον συντονισμό της επιχείρησης και των μηχανημάτων που προσφέρθηκαν είχε ο Αντιδήμαρχος Μάνδρας, κ. Περικλής Ρόκας, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Καραϊσκάκης ΑΕ», κ. Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος βρέθηκε και σήμερα στη Μάνδρα Αττικής, μαζί με στελέχη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, το προπονητικό κέντρο του Ρέντη και το Καραϊσκάκη, για να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή, προκειμένου να σώσουν οι κάτοικοι ό,τι μπορούν από το βιός τους.

Μία προσπάθεια η οποία δεν σταματά εδώ! Όπως προαναφέρθηκε, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Και για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να μπορέσουν τα πράγματα στην περιοχή να επανέλθουν σε μία κανονικότητα, όσο αυτό είναι εφικτό. Η στήριξη, όπως και να ’χει, θα συνεχίσει να είναι έμπρακτη και δεν θα περιορίζεται σε έναν τομέα. Από την παροχή υλικών αγαθών, ιματισμού, τροφίμων και νερού, μέχρι τη διάθεση έμψυχου δυναμικού, μηχανημάτων και ωρών εργασίας επί τόπου, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να είναι ΠΑΡΩΝ εκεί όπου η ανάγκη τον καλεί, εκεί όπου ο συνάνθρωπος δοκιμάζεται!

in.gr