Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σώθηκαν μητέρα και δύο παιδιά στην Σαλαμίνα

Σώθηκαν μητέρα και δύο παιδιά στην Σαλαμίνα

Μητέρα με δύο παιδιά σώθηκε στην Σαλαμίνα και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο, μετά και την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα. Στη Σαλαμίνα έγιναν 16 κλήσεις που χρειάστηκε να γίνει μεταφορά σε ασφαλές σημείο, οχτώ σε Πέραμα και 29 σε Κερατσίνι.

Μητέρα με δύο παιδιά σώθηκε στην Σαλαμίνα και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο, μετά και την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα. Στη Σαλαμίνα έγιναν 16 κλήσεις που χρειάστηκε να γίνει μεταφορά σε ασφαλές σημείο, οχτώ σε Πέραμα και 29 σε Κερατσίνι.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.

Πριν από λίγη ώρα αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σε Κερατσίνι και Πέραμα, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις τελευταίες ώρες.

Η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Πέραμα καθώς και η οδός Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, οι οποίες είχαν πλημμυρίσει, δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν καταστροφές, όπως συνέβη τα τελευταία 24ωρα στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Διαβάστε επίσης:

Σε επιφυλακή ο Πειραιάς

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά. Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί, επίσης, του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Τι ζητούν περιφέρεια και δήμοι

Περιφέρεια και δήμοι ζητούν να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα, αφού πρόκειται για μελέτες και αδειοδοτήσεις ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, διευκρίνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν νωρίτερα, ότι τα δρομολόγια του φέρι μποτ Σαλαμίνα-Πέραμα διεξάγονται κανονικά, ενώ ήδη συνεργεία της περιφέρειας και των δήμων απομακρύνουν από τους δρόμους τα φερτά υλικά και γίνεται αποκατάσταση του οδοστρώματος σε συγκεκριμένο σημείο στο Κερατσίνι, το οποίο έχει υποστεί ζημιές.

«Στην περιοχή το πρόβλημα προϋπήρχε και έγινε ακόμη χειρότερο, μετά την επέκταση της προβλήτας που έκανε ο ΟΛΠ και τον νέο δρόμο που δημιούργησε εσωτερικά του λιμανιού, χωρίς να παροχετεύει τα νερά στη θάλασσα» δήλωσε ο κ. Γαβρίλης και πρόσθεσε πως για αυτή την περιοχή η νέα περιφερειακή διοίκηση δέσμευσε πιστώσεις, έκανε διαγωνισμό και έχει αναδειχθεί μελετητής για το αντιπλημμυρικό έργο. «Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι εύκολο να διεκπεραιωθεί σε λίγο χρόνο» σημείωσε, επειδή έχει πολύ δουλεία και πολλές αδειοδοτήσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε απογοητευμένος από τις ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες για την κατασκευή ενός αντιπλημμυρικού έργου.

«Κάνω έκκληση να αφήσουν στην άκρη τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας, και εμείς και η περιφέρεια, γιατί θα πνίγονται άνθρωποι. Πρέπει για ορισμένα σημαντικά έργα να βρεθούν διαδικασίες fast-track, δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα το κάνει η πολιτεία, όμως πρέπει να το κάνει. Βέβαια, κάτι που έχει δομηθεί με λάθος τρόπο επί δεκαετίες, δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να αντιμετωπιστεί»τόνισε ο κ. Βρεττάκος.
Για τα προβλήματα από τη σημερινή νεροποντή, ο δήμαρχος επισήμανε πως μέχρι αυτήν τη στιγμή, στον δήμο του, αντιμετωπίζονται, παρά την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

in.gr

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024