Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χακάν Τσαβούσογλου: Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα μετά τη θεομηνία

Χακάν Τσαβούσογλου: Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα μετά τη θεομηνία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Χακάν Τσαβούσογλου. Ο κ. Τσαβούσογλου, εξέφρασε τόσο τη συμπάθειά του για τη δοκιμασία που περνά τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Αττική εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, όσο και τη λύπη του για τα θύματα. Δήλωσε την πρόθεση της Τουρκίας να συνδράμει την Ελλάδα, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Χακάν Τσαβούσογλου, με πρωτοβουλία του τελευταίου.

Ο κ. Τσαβούσογλου, εξέφρασε τόσο τη συμπάθειά του για τη δοκιμασία που περνά τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Αττική εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, όσο και τη λύπη του για τα θύματα. Ακόμη, δήλωσε την πρόθεση της Τουρκίας να συνδράμει την Ελλάδα, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Από την πλευρά του, ο κ. Δραγασάκης τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του και επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε εθνικό πένθος για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών από τις καταστροφικές πλημμύρες. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πράττουν ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπισθούν οι αγνοούμενοι και να αναρρώσουν οι τραυματίες. Ταυτόχρονα, έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για τη φροντίδα όσων οι κατοικίες έχουν υποστεί φθορές.

Επίσης, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους από ενδεχόμενη συνέχιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, ανέφερε πως ήδη επιχειρείται η καταγραφή τους, ώστε χωρίς καθυστέρηση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αποζημίωσης.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024