Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το παρασκήνιο της αναβολής του debate της Κεντροαριστεράς

Το παρασκήνιο της αναβολής του debate της Κεντροαριστεράς

Η τραγωδία στην Δυτική Αττική επηρέασε, συν τοις άλλοις, και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ηγέτη στην Κεντροαριστερά. Τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά  από παρότρυνση της επιτροπής Αλιβιζάτου, ανακοίνωσαν πως αναστέλουν την προεκλογική τους καμπάνια και τις δημόσιες εμφανίσεις τους για σήμερα και αύριο.

Η τραγωδία στην Δυτική Αττική επηρέασε, συν τοις άλλοις, και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ηγέτη στην Κεντροαριστερά. Τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά από παρότρυνση της επιτροπής Αλιβιζάτου, ανακοίνωσαν πως αναστέλουν την προεκλογική τους καμπάνια και τις δημόσιες εμφανίσεις τους για σήμερα και αύριο.

Παράλληλα, μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Αλιβιζάτου, σε ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς, ματαιώθηκε και η τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο διεκδικητές. Το ντιμπέιτ αυτό είχε το δικό του παρασκήνιο: ο Νίκος Αλιβιζάτος, πριν τον πρώτο γύρο, το είχε ορίσει για την Τρίτη. Μετά από συνεννόηση των Γεννηματά-Ανδρουλάκη, μετατέθηκε για την Πέμπτη και ύστερα για την Παρασκευή, για να μην συμπέσει με την ψήφιση του μερίσματος στην Βουλή. Είχαν μάλιστα συμφωνηθεί και όλες οι παράμετροι (παρουσιάστρια, δημοσιογράφοι, ενότητες και αριθμός ερωτήσεων), όμως τα γεγονότα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο ήταν αυτά που τελικά καθόρισαν τις εξελίξεις.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε επίσης αναβολή του δεύτερου γύρου των εκλογών. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε αμέσως από την πλευρά Γεννηματά, όπως επίσης και από την αρμόδια επιτροπή. Το ζήτημα συζητήθηκε μεταξύ των μελών, ωστόσο η τελική απόφαση επεσήμαινε πως αναβολή δεν θα μπορούσε να γίνει: τις επόμενες δύο Κυριακές διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων, πράγμα που θα καθιστούσε αδυνατη την παράλληλη παρουσία τους στις εφορευτικές επιτροπές.

Μυρτώ Λαλιούτη

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024