Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκαλύψεις για τον μεσάζοντα στη συμφωνία της Σ.Αραβίας

Αποκαλύψεις για τον μεσάζοντα στη συμφωνία της Σ.Αραβίας

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Βουλή, καθώς σύμφωνα με τα Τα Νέα ο μεσάζοντας Βασίλης Παπαδόπουλος, με τις υψηλές διασυνδέσεις στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, είχε καταδικαστεί, ύστερα από καταγγελία του ΣΔΟΕ, το 2014.

Ισχυρές πιέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και τον σκοτεινό ρόλο του διαμεσολαβητή της διακρατικής συμφωνίας Βασίλη Παπαδόπουλου, καθώς επιτακτικά πλέον ζητούνται πειστικές εξηγήσεις από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», είναι χαρακτηριστικό ότι στη σκιά της σκανδαλώδους υπόθεσης η θερμοκρασία στη Βουλή ανεβαίνει, όπως προκύπτει και από τη χθεσινή συζήτηση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, όπου ο μεσάζοντας της Αραβίας παρέμεινε κυρίαρχο ζήτημα.

Η ΝΔ διά του εισηγητή της Γιάννη Βρούτση καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι με τέτοιου είδους τεχνάσματα, όπως το μέρισμα, προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος δήλωσε πως είναι φανερή η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας, αλλά «κάποιοι θα λογοδοτήσουν».

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στην καταδικαστική απόφαση για λαθρεμπορία του διαμεσολαβητή Βασίλη Παπαδόπουλου, που προσδίδει νέα τροπή στην υπόθεση, λέγοντας πως έχει ήδη εκδοθεί από το 2014 και συνεπώς γνώριζαν στην κυβέρνηση με ποιον είχαν να κάνουν.

Ειδικότερα, το 2014 το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επικύρωσε -και σε δεύτερο βαθμό εκδίκασης- ότι ο βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας το οποίο εμπιστεύτηκε το «Πεντάγωνο» για τη διαμεσολάβηση και την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία βαρύνεται με το αδίκημα της λαθρεμπορίας. Μάλιστα, το Εφετείο τού επέβαλε πρόστιμο ύψους πάνω από 340.000 ευρώ.

Ο διαμεσολαβητής με τις υψηλές διασυνδέσεις στο «Πεντάγωνο», εξάλλου, ήταν γνώριμος και στο ΣΔΟΕ, το οποίο από το 2003 εξέταζε μια σοβαρή υπόθεση λαθρεμπορίας, με τον ίδιο ως πρωταγωνιστή, όπως προκύπτει από την εφετειακή απόφαση.

Το ΣΔΟΕ είχε διαπιστώσει πως ο Βασίλης Παπαδόπουλος (μαζί με την Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ, της οποίας διατελούσε από τότε νόμιμος εκπρόσωπος) ήταν εμπλεκόμενος και συνυπεύθυνος για διάπραξη λαθρεμπορίας ύψους 545.000 δολαρίων κατά την εισαγωγή μηχανημάτων στην Ελλάδα με πλαστά τιμολόγια και στη συνέχεια παρέπεμψε την υπόθεση στην ελληνική Δικαιοσύνη.

in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024