Την άποψη ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειές της να τονώσει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε βιώσιμη βάση -προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών» εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, με αφορμή τη δημοσίευση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα τρία προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε οτι «εννέα μήνες πριν από το τέλος του Προγράμματος Σταθερότητας και Στήριξης της Ελλάδας, η χώρα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις και αρχίζει να αισθάνεται τα οφέλη. Η οικονομία μεγεθύνεται και πάλι, η δε ανεργία μειώνεται σε σχέση με τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα που κατέγραφε παλαιότερα».

Οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις, συνεχίζει ο Γάλλος επίτροπος, περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, το κλείσιμο της «διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος» και πιο πρόσφατα μια περαιτέρω ελάφρυνση των ελέγχων κεφαλαίων. Ως εκ τούτου, η σταδιακή επιστροφή στις αγορές έχει γίνει αξιόπιστη προοπτική για την Ελλάδα».

ΑΠΕ,in.gr