Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι ρώτησαν τον Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Τι ρώτησαν τον Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Μολονότι εδώ και καιρό η χώρα μας δεν βρίσκεται στο επίκεντρο των - αρνητικών - εξελίξεων στην Ευρώπη η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη το βράδυ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στους ευρωβουλευτές άλλων χωρών.

Μολονότι εδώ και καιρό η χώρα μας δεν βρίσκεται στο επίκεντρο των –
αρνητικών – εξελίξεων στην Ευρώπη η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη την
Τρίτη το βράδυ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
(ΕΛΚ), στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο προκάλεσε
μεγάλο ενδιαφέρον στους ευρωβουλευτές άλλων χωρών.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ από το Στρασβούργο ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε…βροχή ερωτήσεων, γύρω στις 15, για ποικίλα θέματα και μάλιστα από ευρωβουλευτές πολλών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι ήθελαν να μάθουν; Καταρχάς ρωτούσαν «πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα». Αρκετοί ήταν επίσης που ήθελαν να μάθουν περισσότερα πράγματα για το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Άλλωστε, στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε βασικά σημεία του προγράμματός του και οι ευρωβουλευτές ήθελαν να τους εξειδικεύσει κάποια θέματα. Για παράδειγμα – όπως σημειώνεται από τη ΝΔ – ρωτήθηκε τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση που αυξηθούν οι προσφυγικές οι ροές, ή στο ενδεχόμενο που η Τουρκία δεν τηρήσει την συμφωνία για το προσφυγικό. Αλλά και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιδιώκει για τη χώρα μας στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.

Οι μεταρρυθμίσεις και η επόμενη μέρα

Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζήτησαν βέβαια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη περισσότερες λεπτομέρειες και για τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να κάνει στον τομέα της οικονομίας. Ανώτατες πηγές της ΝΔ από το Στρασβούργο σημείωναν με αφορμή αυτό το το θέμα πως στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να δείξει ότι η η ΝΔ επικεντρώνεται κυρίως στην επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν χαρακτηριστικά πως «όσοι θεωρούν πως οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν μετά το τέλος του προγράμματος, δηλαδή μετά τον Αύγουστο του 2018 είναι βαθιά νυχτωμένοι». Και συμπλήρωναν πως «θα πρέπει να υπάρχει ορατότητα και ένα σαφές μεταρρυθμιστικό σχέδιο και μετά την ολοκλήρωσή του». Έλεγαν ακόμη ότι καθαρή έξοδος δεν υπάρχει αφήνοντας σαφείς αιχμές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στις πανηγυρικούς τους ισχυρισμούς για έξοδο από τα Μνημόνια. Από τη ΝΔ υποστηριζόταν επίσης πως οι «αγορές κεφαλαίου μπορεί να είναι αυστηρότερες από την Τρόικα, μετά τα Μνημόνια».

Μάλιστα οι πηγές της ΝΔ έκαναν ιδιαίτερη αναφορά και στα υψηλά πλεονάσματα, εξαπολύοντας επίθεση στον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως «αποτελούν την τιμωρία για την αφερεγγυότητα του Αλέξη Τσίπρα».

Μάνος Χαραλαμπάκης

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024