Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκκληση πολιτών προς Μουζάλα για τα ασυνόδευτα παιδιά

Έκκληση πολιτών προς Μουζάλα για τα ασυνόδευτα παιδιά

Την άμεση λήψη μέτρων για τα 350 ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες, που διαμένουν σήμερα στον καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Την άμεση λήψη μέτρων για τα 350 ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες, που διαμένουν σήμερα στον καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, που κοινοποιείται στους βουλευτές του νομού και στην Υπηρεσία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στην Μυτιλήνη, η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Στην επιστολή σημειώνεται, ότι εξετάστηκαν «η συνεχιζόμενη αύξηση των ροών και η μη διαφαινόμενη αποσυμφόρηση με τα μέτρα που εξαγγέλλονται αλλά δεν υλοποιούνται» και αυτά ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Στην επιστολή προς τον κ. Μουζάλα σημειώνονται τα παρακάτω:
«Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουμε για το ΚΥΤ Μόριας, όπου ο αριθμός των “φιλοξενούμενων” εκεί έφτασε τις 7.000, αριθμό ρεκόρ από την “έκρηξη” του 2015 και υπερτριπλάσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, ανάμεσα στους οποίους μάλιστα 350 ασυνόδευτα παιδιά.

Πέρα απ τις πολιτικές, τις ευθύνες και τα μέτρα, η Ευρώπη και η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσουν την επαπειλούμενη ανθρωπιστική κρίση για να εκδηλωθούν άμεσα ορατές λύσεις.

Έχοντας δύο σχεδόν χρόνια τώρα επικεντρώσει το ενδιαφέρον και τις δράσεις μας στα παιδιά προσφύγων και μεταναστών, σας απευθύνουμε έκκληση κ. υπουργέ, σήμερα κιόλας, να απομακρύνετε από την Μόρια όλα τα ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά και επειδή οι υφιστάμενες δομές στο νησί δεν επαρκούν, πρέπει να φροντίσετε για την μετακίνηση τους στην ηπειρωτική χώρα. Χωρίς άλλη χρονοτριβή, επιβάλλεται η άρση του γεωγραφικού περιορισμού, για τα παιδιά, ώστε αμέσως μετά την καταγραφή τους, να φεύγουν αμέσως από το ΚΥΤ. Είναι κατά την γνώμη μας η μόνη εφικτή και αποτελεσματική ενέργεια, την στιγμή που συνεχίζονται οι αυξημένες ροές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024