Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με στολές ΕΚΑΜ τα ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Με στολές ΕΚΑΜ τα ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ενισχύεται το σχέδιο ασφαλείας της Χαριλάου Τρικούπη μετά την τελευταία επίθεση με Καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. και τι έχει ήδη γίνει. 

Την αλλαγή των μέτρων φύλαξης των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη εξετάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναζητώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο θα αποτρέψει ανάλογα περιστατικά όπως αυτό της περασμένης εβδομάδας με τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, η ύπαρξη της κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, μόνο ασφάλεια δεν προσφέρει, καθώς τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν πως έχει εξελιχθεί σε Νο1 στόχο.

Αυτό που εξετάζεται πλέον είναι η απομάκρυνσή της από το σημείο και η δημιουργία ενός νέου σχεδίου αστυνόμευσης των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο θα βασίζεται στις εποχούμενες συχνές περιπολίες ομάδων της ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και περιπολικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, τα οποία θα πραγματοποιούν και ελέγχους υπόπτων.

Επίσης, το προσεχές διάστημα θα αγοραστούν δύο ειδικές, αλεξίσφαιρες, σκοπιές, μέσα στις οποίες θα βρίσκονται οι σκοποί.

Με στολές ΕΚΑΜ μέχρι τότε

Οι αλλαγές στο πλαίσιο ασφαλείας των γραφείων του ΠΑΣΟΚ ωστόσο παραμένουν ακόμα στο… χαρτί, καθώς δεν έχει συμφωνηθεί το τελικό πλάνο που θα δρομολογηθεί. Μέχρι τότε, τα μέτρα ισχύουν ως έχουν, με την κλούβα έξω από τα γραφεία και τους σκοπούς σε συγκεκριμένα σημεία των δρόμων γύρω από αυτά.

Αυτό που έχει αλλάξει, σχεδόν αμέσως, μετά το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, είναι η εξάρτηση που φέρουν οι σκοποί, καθώς πλέον χρησιμοποιούν εξοπλισμό που έχουν οι ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, τους έχουν χορηγηθεί ειδικό αλεξίσφαιρο γιλέκο, που είναι ικανό να προστατεύσει από πυρά Καλάσνικοφ και κράνος.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε αυτή την κίνηση για να προστατευτούν ακόμα περισσότερο οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς στην τελευταία επίθεση αποδείχθηκε πως στόχος ήταν οι αστυνομικοί και όχι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024