Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηγέτες Ασίας-Ειρηνικού: Τέλος στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Ηγέτες Ασίας-Ειρηνικού: Τέλος στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Οι ηγέτες της περιφέρειας της Ασίας-Ειρηνικού συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν τις «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» και ζήτησαν να καταργηθούν επειγόντως «επιδοτήσεις που στρεβλώνουν την αγορά». Σε κοινή δήλωση, που εκδόθηκε από τις 21 χώρες του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) μετά τη συνάντησή τους στο Βιετνάμ, καθίσταται φανερή η επιρροή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ηγέτες της περιφέρειας της Ασίας-Ειρηνικού συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν τις «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» και ζήτησαν να καταργηθούν επειγόντως «επιδοτήσεις που στρεβλώνουν την αγορά».

Σε κοινή δήλωση, που εκδόθηκε από τις 21 χώρες του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) μετά τη συνάντησή τους στο Βιετνάμ, καθίσταται φανερή η επιρροή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα ξαναγράψει εμπορικές συμφωνίες τις οποίες θεωρεί μη ευνοϊκές για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θα εργαστούμε μαζί για να έχουν περισσότεροι πρόσβαση στο εμπόριο, για να υποστηρίξουμε βελτιωμένες ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά και για να αντιμετωπίσουμε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές», αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

«Καλούμε επειγόντως να καταργηθουν επιδοτήσεις που στρεβλώνουν την αγορά και άλλοι τύποι στήριξης από κυβερνήσεις και σχετικές οντότητες».

Πυρά ενάντια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εξαπέλυσε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή, από την βιετναμέζικη πόλη Ντα Νανγκ, από όπου μίλησε. Τόνισε ότι ο νόμος – πλαίσιο λειτουργίας που ορίζει ο Οργανισμός πάσχει αφού τα μέλη του δεν ακολουθούν τους κανόνες. Διαμαρτυρήθηκε για τις «αδικίες» που παρατηρούνται στο εμπόριο λέγοντας ότι οι ΗΠΑ μείωσαν τα εμπόδια και έβαλαν τέλος στο καθεστώς των δασμών, ενώ άλλες χώρες ακολούθησαν διαφορετική πολιτική.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν άλλες παρασπονδίες στο εμπόριο. Από την διάσκεψη Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού (APEC), στο Βιετνάμ, διεμήνυσε για άλλη μια φορά ότι τοποθετεί πρώτα στην κυβερνητική του ατζέντα ζητήματα που αφορούν στις ΗΠΑ, ενώ τόνισε πως οι χώρες πρέπει να συμμοφορθούν με το καθεστώς των δίκαιων εμπορικών συναλλαγών.

Στην διάσκεψη Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού (APEC) συγκεντρώθηκαν 21 οικονομίες από την περιοχή του Ειρηνικού, που ισοδυναμούν με το 60% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024