Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει την άδεια Κουφοντίνα [Βίντεο]

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει την άδεια Κουφοντίνα [Βίντεο]

Την ανησυχία των ΗΠΑ για την 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Κάτι συνέβη στην Ελλάδα που μας προκάλεσε τρομερή ανησυχία. Και αυτό είναι ότι η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη», ανέφερε η εκπρόσωπος, Χέδερ Νάουερτ.

Την ανησυχία των ΗΠΑ για την 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Κάτι συνέβη στην Ελλάδα που μας προκάλεσε τρομερή ανησυχία. Και αυτό είναι ότι η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη», ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, καταδικάζοντας την έξοδο από τη φυλακή του καταδικασμένου για τρομοκρατικές ενέργειες Δημήτρη Κουφοντίνα.

Έχει καταδικαστεί για αρκετές δολοφονίες, μεταξύ των οποίων αυτής του Γουίλιαμ Νορντίν αλλά και του Ρόναλντ Στούαρτ», σημείωσε η Νάουερτ.

Η ίδια σημείωσε ότι σε ανάλογη περίπτωση χορήγησης άδειας σε μέλος της «17 Νοέμβρη» στο παρελθόν, ο αδειούχος δεν επέστρεψε στη φυλακή.

Νωρίτερα, θέση για το ζήτημα αυτό πήρε κι ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζόφρει Πάιατ, εκφράζοντας την αντίθεση των ΗΠΑ ση χορήγηση άδειας.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, τονίζει ότι σέβεται την ανεξαρτησία των δικαστικών θεσμών, ωστόσο θεωρεί ότι η σημερινή απόφαση ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειες τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, η οποία με μήνυμά της εξέφρασε την απογοήτευσή της να δοθεί άδεια σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε το μεσημέρι της Πέμπτης από τις φυλακές Κορυδαλλού με 48ωρη άδεια, υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα υποχρεωτική παρουσία δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει (Βαρνάβας Αττικής).

Η 48ωρη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος που ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους. Σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024