
Κρήτη: Τιμωρία μαθητή που ύψωσε ελληνική σημαία σε στύλο
Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Λύκειο Γαζίου, όταν παραμονές της 28ης Οκτωβρίου μαθητής της Γ' τάξης επιχείρησε να υψώσει την ελληνική σημαία σε στύλο, πράξη που κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη από τους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι τον επέπληξαν με μονοήμερη αποβολή. Σε αντίδραση αυτού, μερίδα μαθητών έδειξαν τη συμπαράστασή τους, υψώνοντας σημαίες σε διάφορα σημεία του σχολείου.
Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Λύκειο Γαζίου, όταν παραμονές της 28ης Οκτωβρίου μαθητής της Γ’ τάξης επιχείρησε να υψώσει την ελληνική σημαία σε στύλο, πράξη που κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη από τους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι τον επέπληξαν με μονοήμερη αποβολή.
Σήμερα, μερίδα μαθητών, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συμμαθητή τους αλλά και σε μια συμβολική πράξη, κράτησαν ο καθένας στα χέρια του μια μικρή σημαία και ύψωσαν και δέκα μεγάλες ελληνικές σημαίες σε διάφορα σημεία.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής οι μαθητές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι καθηγητές τονίζουν πως η τιμωρία δεν επιβάλλεται λόγω της αγάπης του μαθητή για το εθνικό σύμβολο, αλλά επειδή υπήρχε ο κίνδυνος να προκληθεί ατύχημα, κάτι για το οποίο θα έφεραν και οι ίδιοι ευθύνη.
Στο σχολείο, πάντως, δεν υπήρχε ελληνική σημαία εδώ και 4 χρόνια, και για τον λόγο αυτό είχαν εκφραστεί πολλές φορές παράπονα από μαθητές και γονείς.
Κ.Χ.
in.gr
- Η Μοντερέι του Ματίας Αλμέιδα θέλει τον Πινέδα
- Σακελλαρίδης για βία ανηλίκων: «Το ερώτημα δεν είναι ποιος κρατούσε το μαχαίρι, αλλά τι όπλισε το χέρι»
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Προσωρινά ελεύθερος ο 76χρονος που θεωρείται υπαίτιος
- Κουτσούμπας: Το δίλημμα δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει αλλά ποιος θα κερδίσει – Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους
- Τσουκαλάς: Το πραγματικό δίλημμα είναι με το ΠΑΣΟΚ των πολλών και αγνοημένων ή με τη ΝΔ των ευνοημένων μιας ελίτ
- Συναγερμός για φωτιά στη Ρόδο – Στη μάχη και 4 εναέρια μέσα
