Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στο Βιετνάμ

Ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στο Βιετνάμ

Νέα συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιηθεί στο Βιετνάμ την Παρασκευή, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Ασίας- Ειρηνικού (APEC), ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Νέα συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιηθεί στο Βιετνάμ τηνο Παρασκευή, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Ασίας- Ειρηνικού (APEC), ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Επισημαίνεται ότι η αμερικανική πλευρά δεν επιβεβαιώνει.

«Θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου», δήλωσε ο Ουσάκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, διευκρινίζοντας ότι «συζητείται» η ώρα της συνάντησης.

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει χθες Τετάρτη ότι είναι «πολύ πιθανό» να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν, η δεύτερη μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο.

«Ο Πούτιν και ο Τραμπ θα συμμετάσχουν στην ίδια σύνοδο και θα βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο. Γι’ αυτό είναι απολύτως λογικό να συναντηθούν», εξήγησε χθες ο Ουσάκοφ.

Όταν όμως ρωτήθηκε σχετικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, που συνοδεύει τον Τραμπ στην περιοδεία του στην Ασία, απάντησε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η συνάντηση των δύο ηγετών.

«Δεν έχει υπάρξει συμφωνία για μια επίσημη διμερή συνάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Συνεχίζουμε τις συζητήσεις», πρόσθεσε.

Τίποτα δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί, λέει ο Πεσκόφ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η ενδεχόμενη συνάντηση ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ αύριο στο Βιετνάμ είναι ακόμη υπό συζήτηση και ότι τίποτα ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενα τον σύμβουλο του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ, ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Ασίας- Ειρηνικού (APEC), στο Βιετνάμ.

Αλλά αργότερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ότι ο χρόνος, η τοποθεσία και η μορφή μιας τέτοιας συνάντησης βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση και ότι μια συνάντηση αύριο Παρασκευή είναι μόνο ενδεχόμενη.

«Όσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης, δεν έχει συμφωνηθεί η ατζέντα», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Δεδομένου ότι αμφότεροι οι ηγέτες θα συμμετάσχουν στην σύνοδο κορυφής του APEC, ο Πεσκόφ είπε ότι οι δρόμοι τους θα συναντηθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024