Στο υπουργείο Υγείας εισέβαλλαν νωρίτερα νοσοκομειακοί γιατροί που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του κτιρίου, επί της οδού Αριστοτέλους. Οι συγκεντρωμένοι είσηλθαν στο υπουργείο και πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που, ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, και καθορίζει τον χρόνο εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ. 

Κατά την εισβολή των υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας, οι κ.κ. Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης βρίσκονταν στην Βουλή όπου γίνεται η συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Οι νοσομοκειακοί γιατροί, μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) που είχε προκηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία (με την στήριξη της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία προς την Βουλή με σύνθημα «Όχι στην ελαστική εργασία, όχι στην ελαστική Υγεία. Το νομοσχέδιο – έκτρωμα που διαλύει τις ζωές μας δεν θα περάσει. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».

Υπενθυμίζεται ότι, οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου υπσστηρίζοντας ότι καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών και καθιερώνει το «opt out», δηλαδή με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεται από 48 στις 60 ώρες.

ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ απαιτούν την διασφάλιση πενθήμερης – εξάωρης – τριαντάωρης εργασίας, με μία εφημερία την εβδομάδα, με ρεπό την αμέσως επόμενη μέρα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας