Πορεία προσφύγων κι αλληλέγγυων στην γερμανική πρεσβεία
Πορεία προς την γερμανική πρεσβεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης πρόσφυγες-απεργοί πείνας και αλληλέγγυοι, με αίτημα να ικανοποιηθεί το δικαίωμα για επανένωση με τις οικογένειες τους.
Πορεία προς την γερμανική πρεσβεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης πρόσφυγες-απεργοί πείνας και αλληλέγγυοι, με αίτημα να ικανοποιηθεί το δικαίωμα για επανένωση με τις οικογένειες τους.
Σημειώνεται πως εδώ και μία εβδομάδα, δεκατέσσερις πρόσφυγες πολέμου βρίσκονται σε απεργία πείνας κι έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος.
«Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα, να επιταχυνθεί η διαδικασία επανένωσης με τις οικογένειές μας και να μπει τέλος στην πολύχρονη, επικίνδυνη περιπλάνηση των ίδιων και των μελών της οικογένειάς μας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και συμπληρώνουν πως «ενώ οι αιτήσεις έχουν γίνει ήδη αποδεκτές και ο νόμος προβλέπει να επανενωθούν εντός 6μήνου, μας καθυστερούν για μήνες και μας καταδικάζουν στην αβεβαιότητα και μας κρατάνε μακριά από τους δικούς μας».
Σήμερα, στο Βερολίνο, έχει οργανωθεί αντίστοιχη δράση κινητοποίησης από τους συγγενείς τους.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ