Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μογκερίνι: Πρόθεση των ΗΠΑ να τηρήσουν τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Μογκερίνι: Πρόθεση των ΗΠΑ να τηρήσουν τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Σαφείς ενδείξεις από αμερικανούς βουλευτές ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δηλώνει ότι έχει λάβει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. «Έχω λάβει σαφείς ενδείξεις ότι η πρόθεση είναι οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να τηρούν τη συμφωνία», τόνισε η Μογκερίνι σε δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη Τύπου.

Σαφείς ενδείξεις από αμερικανούς βουλευτές ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δηλώνει ότι έχει λάβει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Έχω λάβει σαφείς ενδείξεις ότι η πρόθεση είναι οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να τηρούν τη συμφωνία», τόνισε η Μογκερίνι σε δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη Τύπου.

Ο Τραμπ αποφάσισε τον περασμένο μήνα να μην επιβεβαιώσει ότι το Ιράν συμμορφώνεται με τους όρους της συμφωνίας του 2015, απειλώντας ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από αυτή ανά πάσα στιγμή.

Πριν από ένα μήνα, ο αμερικανός ΥΠΕΞ επισήμανε ότι πρόθεση των ΗΠΑ είναι η παραμονή τους εντός της συμφωνίας, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο σύναψης νέας συμφωνίας η οποία «δεν θα αντικαταστήσει αλλά θα ολοκληρώσει την υπάρχουσα».

Σε έντονο ύφος αποδοκίμασε τις δηλώσεις Τραμπ ο ιρανός ομόλογός του κάνοντας λόγο για άγνοια του αμερικανού προέδρου. «Οι ΗΠΑ είναι πιο μόνες από ποτέ εναντίον του ιρανικού λαού» δήλωσε ο Χασάν Ροχανί, επισημαίνοντας ότι η διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να ανακληθεί από μονάχα μια χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ στέκονται ενάντια σε μια συμφωνία της διεθνούς κοινότητας και θα απομονωθούν.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε ο ιρανός πρόεδρος, διαμήνυσε ότι στηρίζει τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, που δεν θα σταματήσουν ποτέ να πολεμούν κατά των τρομοκρατών στην ευρύτερη περιοχή.

«Οι δηλώσεις του Τραμπ αποτελούν έναν ορμαθό ύβρεων και αβάσιμων κατηγοριών. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει διαβάσει το διεθνές δίκαιο» επισήμανε ο Ροχανί.

in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024