Για βιασμό κατηγορείται καθηγητής στην Οξφόρδη
Ο Ελβετός ισλαμολόγος Ταρίκ Ραμαντάν αντιμέτωπος με κατηγορίες βιασμού στη Γαλλία και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην Ελβετία, πήρε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Βρετανία, όπου διδάσκει. «Έπειτα από αμοιβαία συμφωνία και με άμεση ισχύ, ο Ταρίκ Ραμαντάν, καθηγητής σύγχρονων ισλαμικών σπουδών, έλαβε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης» ανακοίνωσε το φημισμένο πανεπιστήμιο.
Ο Ελβετός ισλαμολόγος Ταρίκ Ραμαντάν αντιμέτωπος με κατηγορίες βιασμού στη Γαλλία και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην Ελβετία, πήρε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Βρετανία, όπου διδάσκει.
«Έπειτα από αμοιβαία συμφωνία και με άμεση ισχύ, ο Ταρίκ Ραμαντάν, καθηγητής σύγχρονων ισλαμικών σπουδών, έλαβε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης» ανακοίνωσε το φημισμένο πανεπιστήμιο.
«Αυτή η άδεια δεν συνεπάγεται τεκμήριο ή αποδοχή ενοχής και επιτρέπει στον καθηγητή Ραμαντάν να απαντήσει στις εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του, τις οποίες ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά», υπογραμμίζεται.
Στην Γαλλία εκκρεμούν δύο μηνύσεις εναντίον του Ραμαντάν με κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης, ενώ το Σάββατο η ελβετική εφημερίδα Tribune de Genève δημοσίευσε μαρτυρίες μαθητριών του που κατήγγειλαν ότι κακοποίηθηκαν σεξουαλικά από τον ίδιο πριν από δύο δεκαετίες.
Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες, και με ανάρτησή του στο facebook, έκανε λόγο για μια «εκστρατεία συκοφάντησης» εναντίον του που ενώνει «τους εχθρούς του».
Ο 55χρονος αμφιλεγόμενος ισλαμολόγος Ραμαντάν, εγγονός του ιδρυτή των Αδελφών Μουσουλμάνων κατηγορείται από τους επικριτές του ότι προωθεί υπογείως ένα πολιτικό ισλάμ.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- «Κανείς δεν επικοινώνησε με τη Λόρα» λέει η μητέρα της – Συνεχίζεται η αναζήτηση της 16χρονης
- Φοινικούντα: «Τη ζωή του φοβόταν» – Νέα στοιχεία στο διπλό φονικό
- Γαλλία: Το 84% των Γάλλων θεωρούν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη
- Νταβός: Ο Θοδωρής Κυριακού στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ – Οι προσκεκλημένοι από τη χώρα μας
- Γροιλανδία: Δόθηκαν στους κατοίκους «οδηγίες αντιμετώπισης κρίσης», ενώ ο Τραμπ λέει ότι το νησί είναι των ΗΠΑ
- «Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» τραγούδησαν στην Σάκκαρη οι Ελληνες της Μελβούρνης

