Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στη σκιά της επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ το debate της Κεντροαριστεράς

Στη σκιά της επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ το debate της Κεντροαριστεράς

Υπό τη σκιά της επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησε στις 21:00 το debate μεταξύ των υποψηφίων για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς. Φυσικά οι υποψήφιοι ξεκίνησαν με ένα σχόλιο για το συμβάν με την πλειοψηφία να εξαπολύει δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τόσκα, ζητώντας μάλιστα την παραίτησή του μέχρι το βράδυ.

Υπό τη σκιά της επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησε το debate μεταξύ των υποψηφίων για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς. Φυσικά οι υποψήφιοι ξεκίνησαν με ένα σχόλιο για το συμβάν με την πλειοψηφία να εξαπολύει δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τόσκα, ζητώντας μάλιστα την παραίτησή του μέχρι το βράδυ.

Φώφη Γεννηματά
Επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο αρμόδιος υπουργός λίγο πριν μπω στο στούντιο. Ήταν μια δολοφονική ενέργεια. Υπήρχαν περαστικοί στο δρόμο, εργαζόμενοι, επαγγελματίες της περιοχής, οι αστυνομικοί που φρουρούσαν. Θα μπορούσαμε να θρηνούμε θύματα . Μετά από τόσο καιρό που μιλάμε για φύλαξη του ΠΑΣΟΚ αλλά και την ασφάλεια των πολιτών, υπάρχει πια εγκληματική αμέλεια από την πλευρά της κυβέρνησης. Έχουμε ζητήσει την παραίτηση του κ. Τόσκα. Δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός ότι θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πρόβλημα. Δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Τώρα αναλαμβάνει την ευθύνη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Είναι σε εξέλιξη η έρευνα και δεν έχω όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μου. Δεν μπορεί να υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας ένα άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης. Αυτό είναι αδιανόητο.

Σταύρος Θεοδωράκης
Να φύγει ο Τόσκας από το υπουργείο. Είναι επικίνδυνα ανίκανος. Θα ρωτήσει κάποιος «Έχεις εμπιστοσύνη σε έναν άλλο που θα έρθει από το ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ;» Ελπίζω ότι θα υπάρξει έναν υπεύθυνος άνθρωπος που θα κάνει τη δουλειά του. Να αφήσει τους αξιωματικούς που είναι άξιοι να καθαρίσουν τις περιοχές από τις εγκληματικές οργανώσεις. Ο νόμος Παρασκευόπουλος τις διευκόλυνε. Αυτή είναι η άποψή μου, αποφυλάκισε κόσμο που εμπλέκεται σε εγκληματικές οργανώσεις. Να απομακρύνει ο πρωθυπουργός τον Τόσκα και να βρει έναν άλλο άνθρωπο για αυτή τη θέση.

Γιώργος Καμίνης.
Εγώ θα ήθελα να αναδείξω το πολιτικό σκέλος αυτής της ιστορίας. Φυσικά υπάρχουν οι ευθύνες του κ. Τόσκα και έχω ζητήσει δύο φορές την παραίτηση του ως δήμαρχος Αθηναίων. Πολιτικά πιστεύω ότι είναι μια στοχευμένη ενέργεια στην συγκεκριμένη συγκυρία. Εναντίον του ΠΑΣΟΚ που είναι ο κορμός της παράταξης. Θέλουν την πολιτική ανωμαλία. Δεν θέλουν η χώρα να μπει σε μια κανονικότητα. Και αυτό το εγχείρημα που πάμε να πετύχουμε. Η χώρα πρέπει να μπει σε μια κανονικότητα, σε μια κανονική πορεία και πάνε κάποιοι να την δυναμιτίσουν.

Νίκος Ανδρουλάκης
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Η πρώτη φορά ήταν πριν τις ευρωεκλογές του 2014 που χτυπήθηκε το κόμμα με καλάσνικοφ. Έχουν γίνει πάρα πολλές επιθέσεις αυτά τα χρόνια και έχουμε κάνει συνεχή διαβήματα στο υπουργείο, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Η κυβέρνηση έχει πλήρη διαχειριστική ανεπάρκεια. Ήταν ένα πλήγμα κατά της δημοκρατίας και των θεσμών. Ο μόνος δρόμος είναι η παραίτηση του κ. Τόσκα.

Γιάννης Μανιάτης
Ο χώρος και κυρίως το κέντρο έχει παραδοθεί σε τάγματα εφόδου και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Έχει ξεπεράσει τις δεκάδες επιθέσεις με μολότοφ εναντίον των γραφείων και των εργαζομένων. Απόψε πρέπει ο πρωθυπουργός να παραιτήσει τον κ. Τόσκα και να μην περιμένει την παραίτησή του.

Γιάννης Ραγκούσης
Έχουμε υποχρέωση να συμπαρασταθούμε στους αστυνομικούς που είναι κάθε φορά ο εύκολος στόχος τέτοιων επιθέσεων. Το άβατο των Εξαρχείων δεν είναι ούτε σημερινή, ούτε χθεσινή υπόθεση. Μας θυμίζει πάντα τις διαχρονικές αστοχίες της πολιτείας να ελέγξει την περιοχή. Υπάρχει ανάγκη για μια διακομματική αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων. Της τρομοκρατίας και των Εξαρχείων. Δεν μπορεί αυτά να τα αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση ξεχωριστά.

Απόστολος Πόντας
Συμπαράσταση στους αστυνομικούς που ήταν θύματα αυτής της άνανδρης επίθεσης. Σε οποιοδήποτε κόμμα να γινόταν αποτελεί προσβολή στην δημοκρατία και τους θεσμούς της. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργήσουμε τα αποτελέσματα της επίθεσης. Δεν θέλω σήμερα να παραιτηθεί ο κ. Τόσκας. Δεν θέλω να βρουν στόχο να παράξουν εξελίξεις. Δεν θέλω να πετύχουν το σκοπό τους. Να σταθούμε όλοι μαζί, ως μια ομάδα απέναντι στους τρομοκράτες να καταφέρουν να παράγουν πολιτικά αποτελέσματα. Τότε η τρομοκρατία έχει πετύχει και η δημοκρατία πάσχει.

Κωνσταντίνος Γάτσιος
Υπάρχει μια ανοχή πολλά χρόνια τώρα σε φαινόμενα βίας στη χώρα και έχει πολλές φορές ιδεολογιοποιηθεί. Φωνές που έχουν στηρίξει αυτού του είδους της συμπεριφορές έχουν γίνει ανεχτές σε σημείο που να είναι στήριξη. Έχω ως πρύτανης έχω δεχθεί προπηλακισμούς και επιθέσεις, εγώ και η οικογένειά μου. Το σημαντικό μήνυμα που πρέπει να περάσουμε δεν είναι η παραίτηση του ενός και του άλλους. Το υπουργείο πρέπει να γίνει Προστασίας του Πολίτη και όχι του Αλήτη.


Δημήτρης Τζιώτης

Η ζωή είναι ιερή, η ιστορία αυτή πρέπει να σταματήσει

in.gr

Sports in

Τσιτσιπάς: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι δηλώνοντας ενθουσιασμένος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024