Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του από τη Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας πως προήλθε από «την απελπισμένη της προσπάθεια να συνεχίσει την μονομανιακή της ακροδεξιά προπαγάνδα, να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες και να αποκρύψει το γεγονός ότι η εγκληματικότητα μειώνεται».

Ο κ. Παρασκευόπουλος προσθέτει πως δήλωσε «καθαρά ότι η αποσυμφορητική νομοθεσία, που είναι εξ’ ορισμού προσωρινή, θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή νέα πάγια νομοθεσία, όταν δηλαδή θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα».

Νωρίτερα, υπενθυμίζεται πως η Νέα Δημοκρατία είχε αναφέρει ότι «ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατούμενους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι, πλέον, αχρείαστος».

«Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος το πέτυχε. Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του», κατέληγε η ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr