
Παπαδημούλης για το «έγκλημα» της φοροδιαφυγής
Μόνο με αυστηρή φορολογική εναρμόνιση και ποινές μπορεί να σταματήσει αυτό το έγκλημα, όπως το αποκαλεί, της φοροδιαφυγής, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των paradisepapers.
Μόνο με αυστηρή φορολογική εναρμόνιση και ποινές μπορεί να σταματήσει αυτό το έγκλημα, όπως το αποκαλεί, της φοροδιαφυγής, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των paradisepapers.
«Τα #paradisepapers αποκαλύπτουν τεράστια και σκανδαλώδη φοροδιαφυγή. 8 τρισ. ευρώ, δεν πληρώνουν φόρους. Την απώλεια φορολογικών εσόδων την πληρώνουν οι συνεπείς φορολογούμενοι και το κοινωνικό κράτος. Αυτό το έγκλημα μπορεί να σταματήσει, μόνο με αυστηρή φορολογική εναρμόνιση κ ποινές».
Αυτό σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο Twitter, αναφορικά με τις αποκαλύψεις των Paradise Papers.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Αυστραλία: Διώκονται δυο γυναίκες-σύζυγοι τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους επειδή κράταγαν σκλάβα στη Συρία
- Σιρίν Αμπού Ακλεχ: Η CPJ καλεί τις ΗΠΑ να συνεχίσουν την έρευνα για τη δολοφονία της από τον ισραηλινό στρατό
- Το Ιράν και η Ρωσία απορρίπτουν το σχέδιο απόφασης των ΗΠΑ στο ΣΑ του ΟΗΕ για τα Στενά του Ορμούζ
- Ουκρανία: «Ανεύθυνη» η προτροπή της Ρωσίας για απομάκρυνση των διπλωματών από το Κίεβο, λέει η Βρετανία
- Φθιώτιδα: Σορός ατόμου βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς
- Ιράν: Να υπογράψει «γρήγορα» συμφωνία, απαιτεί ο Τραμπ, ειδάλλως θα διατάξει «βίαια» αντίποινα