
Ημερίδα για την διαχείριση των οικιακών φαρμάκων
Hμερίδα «Διαχείριση οικιακών φαρμάκων: Ευκαιρίες προς αξιοποίηση», διοργανώνεται με πρωτοβουλία του GIVMED σε συνεργασία με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου και την υποστήριξη κεντρικών φορέων από τον χώρο του φαρμάκου όπως ο ΙΦΕΤ, ΕΕΜΕΤΥ, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ.
Πόσα κουτιά φαρμάκων έληξαν και πόσα δωρήθηκαν στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο; Πως διαχειρίζεται ο Έλληνας τα ληγμένα φάρμακα και το οιικακό φαρμακείο του συνολικά; Πόσοι γνωρίζουν τι είναι οι πράσινοι κάδοι στα φαρμακεία; Ποια είναι η γνώμη και η στάση τους απέναντι στα κοινωνικά φαρμακεία;
Είναι μερικά από τα ερωτήματα, τα οποία θα απασχολήσουν στην ημερίδα «Διαχείριση οικιακών φαρμάκων: Ευκαιρίες προς αξιοποίηση», που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του GIVMED σε συνεργασία με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου και την υποστήριξη κεντρικών φορέων από τον χώρο του φαρμάκου όπως ο ΙΦΕΤ, ΕΕΜΕΤΥ, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, 17:00 – 20:15, στην αίθουσα Αργυριάδη (Πανεπιστημίου 30, κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών).
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της πρώτης πανελλαδικής ερευνάς για την διαχείριση των ληγμένων φαρμάκων και την στάση των Ελλήνων σχετικά με την δωρεά φαρμάκων. Παράλληλα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ποιοτικής έρευνας σε σειρά κοινωφελών φορέων που διαχειρίζονται δωρεές φαρμάκων για τον τρόπο οργάνωσης, λειτουργίας καθώς και τις επιμέρους ανάγκες τους, η οποία υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Θα μετέχουν ως ομιλητές οι Δημήτρης Πανταζής (Διευθύνων σύμβουλος ΙΦΕΤ), Λευτέρης Θηραίος (Γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών), Ζέφη Βοστιτσάνου (Διευθύντρια Επιστημονικών και Κυβερνητικών υποθέσεων ΣΦΕΕ), Μίλτος Αγιούμπ (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ), Λευτέρης Μαρίνος (Εκπρόσωπος ΟΣΦΕ), Κώστας Πάνος (Πρόεδρος ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ).
health.in.gr
- Αυτοκίνητο: Οι έλληνες οδηγοί επιλέγουν να αγοράσουν SUV που ανήκουν στη Β κατηγορία
- Γάζα: 2 οδηγοί υδροφόρων σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, καταγγέλλει η UNICEF
- Ιρακινό Κουρδιστάν: 3 ιρανοί Κούρδοι σκοτώθηκαν από πλήγματα που αποδίδονται στην Τεχεράνη
- Ρωσικό πετρέλαιο: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρατείνει τελικά την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων
- Τραμπ: Η εξέταση αρχείων για τα UFO φέρνει στο φως ενδιαφέροντα έγγραφα
- Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα κλείσουν εάν δεν αρθεί ο αποκλεισμός των ΗΠΑ