Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Uniti EV: Το πρώτο ηλεκτρικό «τρομερό παιδί» του crowdfunding

Uniti EV: Το πρώτο ηλεκτρικό «τρομερό παιδί» του crowdfunding

Η start-up εταιρεία Uniti η οποία διεκδίκησε –και πήρε με το παραπάνω- χρηματοδότηση μέσω crowdfunding για την κατασκευή ενός compact ηλεκτροκίνητου μοντέλου με στόχευση στους millennials, ετοιμάζεται να κάνει τα αποκαλυπτήρια του τελικού όσο και ενδιαφέροντος προϊόντος της.

Η σουηδική φίρμα Uniti ανακοίνωσε την παρουσίαση του Uniti, του πρώτου της ηλεκτροκίνητου οχήματος για τις 7 Δεκεμβρίου με την προοπτική η διάθεσή του να ξεκινήσει από το 2019. Παρόλο που η αποκάλυψη ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος με φουτουριστικό σχεδιασμό δεν αποτελεί ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενα, δεν θα μπορούσε να πει κανείς το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο χρηματοδότησης του project.

H Uniti δημιουργήθηκε από τον Lewis Horne έναν γεννημένο στην Αυστραλία επιχειρηματία μόλις το 2016 και ανήκοντας στο νεοφυές είδος των… νεοφυών επιχειρήσεων, διεκδίκησε την χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός χαμηλού βάρους ηλεκτροκίνητου οχήματος πόλης και το οποίο υπόσχεται να καλύπτει τις αισθητικές και τεχνολογικές ανάγκες των millennials.

Για την ιστορία, σημειώνεται ότι το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο κοινό, ένα ωοειδές compact τετράτροχο το οποίο κατασκευάζεται από ανθρακονήματα και άλλα, φιλικά προς το περιβάλλον, συνθετικά υλικά και διαθέτει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα διεύθυνσης και επαυξημένης πραγματικότητας μεγάλου μεγέθους head-up display, κέρδισε τις εντυπώσεις συγκεντρώνοντας μέσα από αντίστοιχες πλατφόρμες συλλογικής χρηματοδότησης το ποσό ρεκόρ των 18,5 εκ. στερλινών και το ενδιαφέρον περίπου 1.000 επενδυτών.

Κάπως έτσι στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του στις νέοδμητες εγκαταστάσεις της Uniti στο Landskrona της Σουηδίας ενώ ήδη η εταιρεία έχει δεχτεί 915 παραγγελίες.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, πλην των προαναφερθέντων, αξίζει να σημειωθεί ότι το Uniti θα διατεθεί σε διθέσια και τετράθεσια διάταξη ενώ χάρη στην κατασκευή του από συνθετικά υλικά, έχει βάρος μόλις 450 κιλών, στοιχείο που επιτρέπει την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των μπαταριών του οι οποίες, σύμφωνα με τις συστάσεις, υπόσχονται αυτονομία 300 χλμ. Επίσης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τιμή του θα ξεκινά από τα 20.000 ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα του προβλέπει ότι μέσα στο 2018 θα γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός που απαιτεί η διαδικασία παραγωγής με την προοπτική αυτή να ξεκινήσει μέσα στο β΄εξάμηνο της χρονιάς και οι πρώτες παραδόσεις να γίνουν στις αρχές του 2019.

auto.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024