Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με τον Ουίλτζερ στην αποστολή πέταξε ο Ολυμπιακός

Με τον Ουίλτζερ στην αποστολή πέταξε ο Ολυμπιακός

Αναχώρησε για τη Βαρκελώνη η αποστολή του Ολυμπιακού, με στόχο να διατηρήσει το αήττητο, στον 5ο αγώνα της σεζόν στη Euroleague. O φιναλίστ της διοργάνωσης αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα την Παρασκευή (3/11, 22:00), στο Παλάου Μπλαουγκράνα, με τους Καταλανούς να μετρούν μόνο μία νίκη στους 4 πρώτους αγώνες. Ο Κάιλ Ουίλτζερ αφίχθη στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης (1/11) και το πρωί της Πέμπτης επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας του Πειραιά, με προορισμό την Ισπανία.

Αναχώρησε για τη Βαρκελώνη η αποστολή του Ολυμπιακού, με στόχο να διατηρήσει το αήττητο, στον 5ο αγώνα της σεζόν στη Euroleague. O φιναλίστ της διοργάνωσης αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα την Παρασκευή (3/11, 22:00), στο Παλάου Μπλαουγκράνα, με τους Καταλανούς να μετρούν μόνο μία νίκη στους 4 πρώτους αγώνες.

Ο Κάιλ Ουίλτζερ αφίχθη στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης (1/11) και το πρωί της Πέμπτης επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας του Πειραιά, με προορισμό την Ισπανία.

Για προσπάθεια αντίδρασης από πλευράς Μπαρτσελόνα μίλησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος άμα τη λήξη του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, ανήκει στην Μπαρτσελόνα, μίλησε για την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι «μπλαουγκράνα».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε αρχικά: «Η Μπαρτσελόνα είναι σαν ένα πληγωμένο θηρίο και αυτό την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη, γιατί και θηρίο είναι και πληγωμένη είναι. Έχει πέντε σερί ήττες σε Ευρωλίγκα και ισπανικό πρωτάθλημα. Σίγουρα θέλει να αντιδράσει. Η αποστολή μας ήταν έτσι και αλλιώς δύσκολη και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με αυτά τα δεδομένα. Πρέπει να είμαστε πολύ έτοιμοι για μια Μπαρτσελόνα που θα προσπαθήσει να αντιδράσει. Δεν πρέπει να της επιτρέψουμε να κάνει το παιχνίδι της. Πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας».

Ο Σφαιρόπουλος είπε για την Μπαρτσελόνα: «Ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ σημαντικός. Είναι μια ομάδα που έχει πολλούς παίκτες και πρέπει να περιορίσουμε τα επιθετικά της ατού. Γενικά έχει ένα γεμάτο και πλήρες ρόστερ με παίκτες ικανούς να σου κάνουν την ζημιά στην καλή τους μέρα. Οπότε θα πρέπει να είμαστε συνολικά έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε».

Ο Κώστας Παπανικολάου εξήγησε για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα: «Σίγουρα δεν είναι η ίδια ομάδα, όπως και η δική μας ομάδα δεν είναι ίδια με πέρυσι. Κάθε χρόνο είναι νέα σεζόν, νέα προσπάθεια. Σίγουρα πέρυσι δεν ήταν ιδανικά τα πράγματα για την Μπαρτσελόνα, αλλά είναι ένας μεγάλος σύλλογος με ιστορία. Η φετινή ομάδα έχει πολύ αξιόλογο ρόστερ και παίκτες που δεν μπορείς να προσπεράσεις και να σταθείς στις ήττες που έχουν κάνει.

Είναι μια ομάδα που θεωρώ πως απλά ακόμη δεν έχει βρει τον ρυθμό της, ή αν θέλεις τον τρόπο που θέλουν να παίζουν στο παρκέ. Για εμάς το ιδανικό θα είναι για άλλο ένα παιχνίδι να κάνουμε την δουλειά που πρέπει, ώστε να μην τους αφήσουμε να βρουν αυτόν τον ρυθμό και να πιάσουν τα υψηλά τους στάνταρ για να κάνουν ένα καλό παιχνίδι. Δεν θα είναι εύκολο. Είναι μια δύσκολη έδρα, αλλά με μεγάλη συγκέντρωση και με προσήλωση στο πλάνο μπορούμε να κάνουμε άλλη μία καλή εμφάνιση».

Δεν στέκεται πάντως στο τέσσερα στα τέσσερα του Ολυμπιακού ο Παπανικολάου: «Είναι πολύ νωρίς για να συζητάμε για το αήττητο. Θεωρώ πως αυτός ο αγώνας είναι το πιο δυνατό μας τεστ σε σχέση με τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι ομάδες δεν ήταν σε αυτή την δυναμική. Τώρα, όμως, πάμε να παίξουμε εκτός έδρας σε μία πολύ δυνατή έδρα, κόντρα σε μια ομάδα με ιστορία και όνομα. Είναι ένα καλό τεστ, όχι για να μας δείξει σε ποιο βαθμό βρισκόμαστε, γιατί είμαστε σε πολύ καλό βαθμό. Αλλά για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε άλλη μια πρόκληση. Αυτό που μένει είναι να παρουσιαστούμε το ίδιο έτοιμοι όσο στα προηγούμενα ματς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κοιτάμε προηγούμενα ρεκόρ ή το τί έχουμε κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια».

Οσο για το αν θα έχει ρόλο σκάουτερ, καθώς γνωρίζει την Μπαρτσελόνα από το παρελθόν, ο Παπανικολάου είπε: «Όλα τα παιδιά έχουν και εμπειρία και χρόνια που αγωνίζονται. Έχουν παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο, άσχετα αν είναι Ευρωλίγκα ή όχι. Έχουν έρθει παιδιά από το ΝΒΑ, ξέρουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι σε μία καλή έδρα κόντρα σε μια καλή ομάδα. Δεν νομίζω πως υπήρχε κάτι παραπάνω που θα μπορούσα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος να τους πει. Όλοι ξέρουν πόσο σημαντικό πρωτάθλημα είναι αυτό της Ευρωλίγκας και πόσο σημαντική και ιδιαίτερη είναι η κάθε έδρα που θα πας να παίξεις. Αν εξαιρέσουμε τον Ουίλτζερ που ήρθε τώρα μαζί μας και δεν έχει πάρει ακόμη γεύση, όλα τα άλλα παιδιά έχουν δει πως είναι, καταλαβαίνουν και έχουν εγκλιματιστεί σε όλο αυτό».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024