Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους
Μετρητά και κοσμήματα αποσπούσε από ηλικιωμένους συμμορία απατεώνων, η οποία δρούσε τον τελευταίο τουλάχιστον ενάμιση χρόνο σε περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι δράστες ηλικίας 23 έως 29 ετών εμφανιζόντουσαν άλλοτε ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και άλλοτε ως λογιστές ή φίλοι συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων.
Μετρητά και κοσμήματα αποσπούσε από ηλικιωμένους συμμορία απατεώνων, η
οποία δρούσε τον τελευταίο τουλάχιστον ενάμιση χρόνο σε περιοχές της
Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι δράστες ηλικίας 23 έως 29 ετών
εμφανιζόντουσαν άλλοτε ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και άλλοτε ως λογιστές ή
φίλοι συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων.
Με τις παραπάνω υποτιθέμενες ιδιότητες και με το πρόσχημα είτε βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, είτε οφειλής προς την εφορία ή άλλης οικονομικής υποχρέωσης, έμπαιναν στα σπίτια των θυμάτων τους, από όπου έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα.
Ως μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν στην Ημαθία δύο άνδρες (σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων των ανακριτικών Αρχών), ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο συνεργοί τους, που περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία.
Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, σε εννέα περιπτώσεις, οι οποίες καταγγέλθηκαν από τον περυσινό Ιούλιο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, των Ιωαννίνων και της Κοζάνης και «χρεώνονται» από την Αστυνομία στη συγκεκριμένη συμμορία, τα μέλη της φέρεται να απέσπασαν 34.100 ευρώ και κοσμήματα αξίας 25.400 ευρώ, κατά δήλωση των παθόντων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Κατασκοπεία: Σήμερα απολογείται στο Αεροδικείο ο 54χρονος σμήναρχος
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Πώς θα φορολογηθούν φέτος τα μπλοκάκια – Τι να προσέξετε
- Η ανεξήγητη, επίμονη εναντίωση της κυβέρνησης στον εμβολιασμό και τα 17.000.000 αιγοπρόβατα «φαντάσματα»
- Συνταγή: Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα σόγιας, μουστάρδας και ζωμού λαχανικών
- Ρωσία: Θα χρειαστεί εγγυήσεις ασφαλείας για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Κλιματική αλλαγή: Ο Ιανουάριος του 2026 ο πέμπτος θερμότερος που καταγράφηκε ποτέ
