Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα

Αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα

Αύξηση εμφανίζουν τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας, σύμφωνα με τη νέα επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο αριθμός των κρουσμάτων -έως και τις 29 Οκτωβρίου- ανήλθε στα 368, ενώ έχει καταγράφει κι ένας θάνατος βρέφους Ρομά.

Αύξηση εμφανίζουν τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας, σύμφωνα με τη νέα επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο αριθμός των κρουσμάτων -έως και τις 29 Οκτωβρίου- ανήλθε στα 368, ενώ έχει καταγράφει κι ένας θάνατος βρέφους Ρομά.

Υπό τις συνθήκες αυτές οι επιστήμονες του Κέντρου υπογραμμίζουν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκταση της νόσου σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. Σημειώνεται ότι προς το παρόν η πλειονότητα των κρουσμάτων εντοπίζεται στη Νότια Ελλάδα.

Από τα 368 κρούσματα, τα 265 κρούσματα αφορούν Έλληνες Ρομά και τα 70 ανήκαν στον γενικό πληθυσμό. Επιπλέον, τα άλλα 33 κρούσματα εντοπίστηκαν σε αλλοδαπούς (ρουμανικής, γεωργιανής και μαροκινής υπηκοότητας).

Ανησυχία δε προκαλεί το γεγονός ότι ένα στα 2 περιστατικά με ιλαρά χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. Μάλιστα, από τους 368 ασθενείς, οι 43 παρουσίασαν επιπλοκές (εγκεφαλιτίδα, πνευμονία/πνευμονίτιδα, κερατίτιδα, βρογχίτιδα, ωτίτιδα, ήπια ηπατική διαταραχή.

Αναφορικά με το ηλικιακό προφίλ των ασθενών που νόσησαν ή νοσούν, τα 298 κρούσματα αφορούσαν σε παιδιά ηλικίας 0-14 ετών, με βασικό «στόχο» τα παιδιά 1–4 ετών. Σημειώνεται δε, ότι 42 κρούσματα ήταν βρέφη, μικρότερα δηλαδή του ενός έτους.

Επιπρόσθετα, η πλειονότητα των κρουσμάτων του γενικού πληθυσμού ελληνικής υπηκοότητας ήταν ενήλικες ηλικίας άνω των 25 ετών.

Μάρθα Καϊτανίδου

in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024