Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Oι ΗΠΑ καταψήφισαν την άρση εμπάργκο σε βάρος της Κούβας

Oι ΗΠΑ καταψήφισαν την άρση εμπάργκο σε βάρος της Κούβας

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε, όπως κάθε χρονιά από το 1991, μη δεσμευτικό ψήφισμα με το οποίο ζητείται από τις ΗΠΑ να άρουν το οικονομικό εμπάργκο σε βάρος της Κούβας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε από 191 χώρες και μόλις δύο ψήφισαν κατά, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Πέρσι, η Ουάσινγκτον απείχε από την ψηφοφορία αυτή, για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια, μετά την ιστορική προσέγγιση των δύο χωρών, το 2014.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε, όπως κάθε χρονιά από το 1991, μη δεσμευτικό ψήφισμα με το οποίο ζητείται από τις ΗΠΑ να άρουν το οικονομικό εμπάργκο σε βάρος της Κούβας.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε από 191 χώρες και μόλις δύο ψήφισαν κατά, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Πέρσι, η Ουάσινγκτον απείχε από την ψηφοφορία αυτή, για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια, μετά την ιστορική προσέγγιση των δύο χωρών, το 2014.

Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει από την Τρίτη ότι θα καταψήφιζαν την απόφαση αυτή, καθώς ζητούν να επιτευχθεί πρώτα «δημοκρατική πρόοδος» στην Κούβα.

Ανεβασμένοι είναι οι τόνοι ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Αβάνα. Όπως έγινε γνωστό, πριν από δύο μήνες, το ενδεχόμενο κλεισίματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κούβα, έπειτα από τις μυστηριώδεις επιθέσεις με ηχητικά κύματα και με θύματα τουλάχιστον 16 εργαζόμενους, εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση.

«Είναι ένα θέμα που βρίσκεται υπό αξιολόγηση. Είναι ένα ζήτημα που είναι πολύ σοβαρό, δεδομένων των σωματικών βλαβών που έχουν υποστεί ορισμένοι άνθρωποι. Κάποιοι εξ αυτών χρειάστηκε να επαναπατριστούν. Το εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο» είχε πει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την πιθανότητα να κλείσει η πρεσβεία.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα άνοιξε εκ νέου το 2015 υπό τη διοίκηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κι έπειτα από ένα διάστημα 50 ετών όπου οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είχαν διακοπεί.

in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024