Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεδίον Αρεως: Διαμαρτυρίες για τις παιδικές χαρές

Πεδίον Αρεως: Διαμαρτυρίες για τις παιδικές χαρές

Η κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως αλλά και στις παιδικές χαρές του πάρκου μπορεί να έχει βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο, παραμένει προβληματική. Η Περιφερειακή Αρχή της Ρένας Δούρου, που βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιδράσεις κατοίκων, ζητά την κατανόηση των γονιών έως ότου οι παιδικές χαρές ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους για ασφαλή παιχνίδια για όλα τα παιδιά.

Η κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως αλλά και στις παιδικές χαρές του
πάρκου μπορεί να έχει βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο,
παραμένει προβληματική. Η Περιφερειακή Αρχή της Ρένας Δούρου, που
βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιδράσεις κατοίκων, ζητά την κατανόηση των
γονιών έως ότου οι παιδικές χαρές ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους για
ασφαλή παιχνίδια για όλα τα παιδιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος», δικαίως οι κάτοικοι της Αθήνας απαιτούν χωρίς ημίμετρα την ουσιαστική αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως ως πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής και τη δυνατότητα χρήσης του ως δημόσιου Πάρκου. Η κατάσταση, όσο κι αν έχει βελτιωθεί από το παρελθόν, παραμένει προβληματική, με πρόσθετο το ζήτημα των δυσλειτουργικών ή και κλειστών, λόγω επικινδυνότητας, παιδικών χαρών.

Η Περιφερειακοί Αρχή της κυρίας Ρένα Δούρου βρίσκεται αντιμέτωπη συνεχώς με αντιδράσεις. Λόγω της σημασίας που έχει για τις οικογένειες η δυνατότητα να μπορούν να παίξουν με ασφάλεια τα παιδιά στο Πάρκο, η Περιφέρεια Αττικής εμφανίζεται απολογητική απέναντι στο αίτημα τους για αποκατάσταση των παιδικών χαρών και αιχμηρή κατά όσων θεωρεί ότι επιτίθενται για πολιτικούς λόγους.

Ζητά την κατανόηση των γονιών έως ότου οι παιδικές χαρές του Πεδίου του Άρεως ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους για ασφαλή παιχνίδια για όλα τα παιδιά. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Αρχή η αποκατάσταση και παράδοση των παιδικών χαρών στο κοινό είναι μια διαδικασία στην οποία εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες πλην της Περιφέρειας, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι «στόχος της Περιφέρειας είναι να έχουμε παραδώσει τις παιδικές χαρές, με πλήρη ασφάλεια, το συντομότερο δυνατόν και εργαζόμαστε πυρετωδώς για την επίτευξη του στόχου αυτού».

Σε ανοικτή επιστολή της προς τους κατοίκους της περιοχής του Πεδίου του Άρεως, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πάρκων και Αλσών κυρία Βασιλική Λάσκαρη – Κρασοπούλου, χρησιμοποιεί ιδιαίτερα αιχμηρούς χαρακτηρισμούς κατά όσων απαξιώνουν, όπως λέει, κάθε προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου το Πεδίο του Άρεως να καταστεί ο δημόσιος πνεύμονας πρασίνου και ο χώρος αναψυχής και πολιτισμού που δικαιούνται οι πολίτες.

Όσον αφορά στις παιδικές χαρές του Πεδίου του ΄Αρεως, η Περιφέρεια Αττικής, σημειώνει ότι υπήρξε αποκατάσταση όλων, και ύστερα από πιστοποίηση παραδόθηκαν προς χρήση τον Απρίλιο του 2016. Η μεγάλη παιδική Χαρά έκλεισε στις 2-9-2017 και η μικρή παιδική χαρά στις 4-10-2017 για λόγους ασφαλείας ως επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών «καθώς είχαν υποστεί ζημιές, οι οποίες δεν ήσαν απόρροια μιας συνηθισμένης χρήσης».

in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024