Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουκέτο σε επιχείρηση για παράνομες λευκάνσεις δοντιών

Λουκέτο σε επιχείρηση για παράνομες λευκάνσεις δοντιών

Λουκέτο μπήκε σε επιχείρηση που πραγματοποιούσε παράνομα λευκάνσεις δοντιών, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια, μετά από καταγγελία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά στο υπουργείο Υγείας.

Λουκέτο μπήκε σε επιχείρηση που πραγματοποιούσε παράνομα λευκάνσεις δοντιών, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια, μετά από καταγγελία για την ύπαρξη της παράνομης επιχείρησης στο υπουργείο Υγείας από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά (ΟΣΠ).

Σύμφωνα με το πόρισμα τουΣώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), η επιχείρηση που διαφήμιζε ότι προσέφερε στο κοινό υπηρεσίες «κοσμητικής λεύκανσης δοντιών» εκτός οδοντιατρείου με πρωτοποριακές μεθόδους και πωλούσε αγνώστου προελεύσεως σκευάσματα «λεύκανσης» ήταν παράνομη και οι ενέργειές της αντίθετες προς την κείμενη νομοθεσία σχετική με το οδοντιατρικό επάγγελμα.

Όπως αναφέρει η έκθεση, η οποία κοινοποιήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, «η επιχείρηση δεν αποτελεί θεσμοθετημένο ιδιωτικό φορέα παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ και δεν εμπίπτει στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των οδοντιατρείων. Ως εκ τούτου, δεν δύναται να διενεργούνται οδοντιατρικές πράξεις εντός της επιχείρησης».

Έπειτα από την έκθεση του ΣΕΥΥΠ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, εξέδωσε σχετική απόφαση που ξεκαθαρίζει το νομοθετικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και τον έλεγχο των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών λεύκανσης οδόντων. Στην απόφαση του υπουργείου αναφέρεται πως «εφόσον διαπιστώνεται η παροχή υπηρεσιών λεύκανσης οδόντων από εργαζομένους που δε διαθέτουν άδεια ασκήσεως οδοντιατρικού επαγγέλματος και σε χώρο που δεν πληροί τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές λειτουργίας οδοντιατρείου και δεν διαθέτει σχετική βεβαίωση λειτουργίας, θα πρέπει να λαμβάνονται τα προσήκοντα διοικητικά μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού και της ατομικής υγείας των πολιτών».

Η πρόεδρος του ΟΣΠ, Μαρία Μενενάκου, σημειώνει ότι «θα ξεκινήσουμε ενημερωτική καμπάνια για τα νόμιμα οδοντιατρεία γιατί οι πολίτες δικαιούνται να λαμβάνουν υψηλού επιπέδου περίθαλψη και να μην πέφτουν θύματα παραπλάνησης από αυτούς που θεωρούν τη δουλειά μας εύκολη».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024