Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota C-HR R-Tune: Το ταχύτερο του είδους του

Toyota C-HR R-Tune: Το ταχύτερο του είδους του

Η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε στην έκθεση SEMA μια τολμηρή όσο και πανίσχυρη του compact crossover η οποία συνοδεύεται από τον χαρακτηρισμό του ταχύτερου crossover στον κόσμο.


Αυτές τις ημέρες στο Las Vegas φιλοξενείται η έκθεση SEMA όπου παραδοσιακά έχουν την τιμητική τους οι… υπερβολές κάθε είδους μιας και η συγκεκριμένη έκθεση είναι αφιερωμένη σε εξωπραγματικές τετράτροχες εφαρμογές με αποτέλεσμα αυτοκινητοβιομηχανίες και βελτιωτικοί οίκοι να την χρησιμοποιούν κυρίως ως ιδανικό πεδίο επίδειξης για το τι θα μπορούσαν να κάνουν αν δεν περιορίζονταν από το κόστος και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Εκτός από τα εκκεντρικά βελτιωμένα πρωτότυπα αμερικανοτραφών κυρίως τετράτροχων που παρεπιδημούν στην συγκεκριμένη έκθεση, υπάρχουν και αρκετές συμμετοχές γνώριμων στην Ευρώπη μοντέλων σε πρωτόγνωρες εκδοχές.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η συγκεκριμένη “one-off” έκδοση του Toyota C-HR R-Tuned η οποία συνοδεύεται από τον χαρακτηρισμό του ταχύτερου «crossover στον κόσμο».

Το C-HR R-Tuned εφοδιάζεται με τετρακύλινδρο κινητήρα 2,4 λίτρων με turbo DG Garett ο οποίος σύμφωνα με τις συστάσεις αποδίδει 600 ίππους, ενώ εκτός της προφανούς αεροδυναμικής βελτίωσης που περιλαμβάνει μια επιβλητική αεροτομή η οποία παράγει κάθετη δύναμη 130 κιλών, το ιαπωνικό crosssover διαθέτει επίσης σύστημα πέδησης με την υπογραφή της Brembo και αναβαθμισμένη γεωμετρία ανάρτησης.

Tην εικόνα συμπληρώνουν η παρουσία ενός διαφορετικού περιορισμένης ολίσθησης αλλά και ο απογυμνωμένος θάλαμος ο οποίος στερείται πίσω καθισμάτων και διαθέτει αρκετά στοιχεία από ανθρακονήματα.

Όπως ανακοίνωσε η Toyota, oι παραπάνω προδιαγραφές του εξασφάλισαν και ένα ρεκόρ το οποίο αντιστοιχεί στην πέμπτη καλύτερη επίδοση γύρου -διαχρονικά-, στην ιστορική πίστα του Willow Springs International Raceway.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια επίδοση, που αν και επί του παρόντος δεν δημοσιοποιείται ως χρόνος από την Toyota, δια της εις άτοπον απαγωγής, αφήνει, πίσω της μοντέλα της Porsche αλλά και της McLaren.

auto.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024