Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγωγή Ερντογάν κατά βουλευτή που τον αποκάλεσε «φασίστα»

Αγωγή Ερντογάν κατά βουλευτή που τον αποκάλεσε «φασίστα»

Αγωγή εναντίον ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος αποκάλεσε τον Ερντογάν «φασίστα δικτάτορα», κατέθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Αγωγή εναντίον ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης, ο οποίος αποκάλεσε τον Ερντογάν «φασίστα δικτάτορα», κατέθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τεζκάν επέκρινε έντονα τον Ερντογάν και την «ατμόσφαιρα τρόμου» που επικρατεί στην Τουρκία.

Ο δικηγόρος του τούρκου προέδρου, ο Χουσεΐν Αϊντίν, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Καταθέσαμε αγωγή εναντίον του Μπουλέντ Τεζκάν στο γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας για το αδίκημα της προσβολής του προέδρου».

«Αν προσπαθείς να τρομάξεις τους ανθρώπους και να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα τρόμου, παρουσιάζοντας πράγματα που είναι νόμιμο να ειπωθούν ως παράνομα, δεν θα αποθαρρυνθούμε», δήλωσε ο βουλευτής στη διάρκεια ομιλίας του στην Τεκιρντάγ, επικρίνοντας τις τοπικές δικαστικές αρχές.

Τα σχόλιά του θεωρήθηκαν υπεράσπιση του τοπικού δημάρχου, που ανήκει στο CHP, ο οποίος ανακρίθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα από τις αρχές, επειδή αποκάλεσε τον Ερντογάν «δικτάτορα» στη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος.

«Δεν γνωρίζω αν ο δήμαρχός μας είπε κάτι τέτοιο ή όχι. Εγώ εδώ στο Τεκιρντάγ το λέω τώρα: Ο Eρντογάν είναι ένας φασίστας δικτάτορας», τόνισε ο Τεζκάν.

Η προσβολή του προέδρου είναι αδίκημα στην Τουρκία, το οποίο επισύρει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024