Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπακογιάννη: Έχουμε πρόταση για το κοινωνικό μέρισμα

Μπακογιάννη: Έχουμε πρόταση για το κοινωνικό μέρισμα

Αν η κυβέρνηση θέλει διάλογο με τη ΝΔ για το κοινωνικό μέρισμα, ας συζητήσουμε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρότασης που κατέθεσε το κόμμα, τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη. Αναφορικά με τα φαινόμενα βίας και ανομίας, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να μπαίνουν άνθρωποι -  που τα κάνουν γυαλιά  καρφιά -  με το έτσι θέλω στη Βουλή και μετά ο κ. Βούτσης να τους απελευθερώνει.

Αν η κυβέρνηση θέλει διάλογο με τη ΝΔ για το κοινωνικό μέρισμα, ας
συζητήσουμε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρότασης που κατέθεσε το
κόμμα, τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Αναφορικά με τα φαινόμενα βίας και ανομίας, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι
δεν μπορεί να μπαίνουν άνθρωποι – που τα κάνουν γυαλιά καρφιά – με το
έτσι θέλω στη Βουλή και μετά ο κ. Βούτσης να τους απελευθερώνει.

«Το υπερπλεόνασμα προέρχεται από μία αβάσταχτη φορολογία και γι’ αυτό έκανε συγκεκριμένη πρόταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, εάν δοθεί κοινωνικό μέρισμα να πάει στους μακροχρόνια ανέργους και στην επιστροφή του ΕΝΦΙΑ» δήλωσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι πολύ συγκεκριμένη η πρόταση. Αν λοιπόν αυτή η κυβέρνηση θέλει να κάνει διάλογο με τη ΝΔ πάνω σε αυτό το θέμα, εδώ είμαστε, την πρόταση την καταθέσαμε» είπε η κ. Μπακογιάννη, σχετικά με τη στάση που προτίθεται να κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος, παρατηρώντας ότι «το περσινό πλεόνασμα, έτσι όπως μοιράστηκε, έφτασε να το πάρουν βουλευτές, να το πάρουν με εισοδηματικά κριτήρια άνθρωποι που είχαν τρία σπίτια».

Για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης
Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, η τομεάρχης της ΝΔ εκτίμησε πως «η κυβέρνηση βάζει γκάζι, προσπαθεί να κλείσει τα προαπαιτούμενα, έχοντας αφήσει 65 προαπαιτούμενα για τον μήνα που έρχεται και θα κάνει μία προσπάθεια στη Βουλή να τα περάσει», εκφράζοντας, ωστόσο, αμφιβολία «αν θα βρει συμφωνία, ιδίως για το θέμα της ΔΕΗ και για 2-3 άλλα αγκάθια, που μένουν ακόμα, αλλά και για τα μικρά στα οποία θα πρέπει να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες πολύ συγκεκριμένες και πάρα πολύ γρήγορα».

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρώην προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπέρ της εθνικής συνεννόησης, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως «το πρόβλημα για την εθνική συνεννόηση δεν είναι οι θέσεις της ΝΔ, αλλά η λογική που υπάρχει στους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, της πολύ φτηνής και κάτω από τη μέση αντιπαράθεσης, ελλείψει άλλων επιχειρημάτων, η οποία δηλητηριάζειτο πολιτικό κλίμα».

Για τα φαινόμενα βίας και ανομίας
Σχετικά με την κριτική της ΝΔ στην κυβέρνηση περί ανοχής στην παραβατικότητα, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Η λογική την οποία επιδεικνύει η κυβέρνηση, σε αυτό που εκείνη ονομάζει πολιτικό ακτιβισμό, δηλαδή το ότι μπορεί ο Ρουβίκωνας να μπαίνει μέσα να τα κάνει γυαλιά καρφιά και να φεύγει αυτό δεν είναι πολιτικός ακτιβισμός, είναι ευθεία παρανομία και παραβατικότητα.

Δεν μπορεί να μπαίνουν οι άνθρωποι αυτοί με το έτσι θέλω στη Βουλή και μετά ο κ. Βούτσης να τους απελευθερώνει. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Τόσκας να παριστάνει ότι δε συνέβη τίποτα και ότι είναι κάποιας μορφής ακτιβισμός, όταν πέφτουν σε αστυνομικό τμήμα μολότοφ καινούριας κοπής, που δημιουργούν μεγάλες πυρκαγιές, όταν δηλώνουν οι αστυνομικοί ότι και οι κρατούμενοι και οι ίδιοι κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί και να μην κάνει μία δήλωση ο κ. Τόσκας, αλλά αυτά να τα βλέπει ως κανονικά».

Υποστήριξε δε ότι, επιχειρησιακά, η αστυνομία μπορεί να βάλει τάξη, ακόμη και στα Εξάρχεια, αν έχει την πολιτική κάλυψη, όμως, όπως είπε, «δεν υπάρχει καμία παρουσία του κράτους στα Εξάρχεια, δεν είχε γίνει ποτέ ξανά παρέλαση με καλάσνικοφ στον δρόμο στα Εξάρχεια, επί καμίας κυβερνήσεως».

Ερωτηθείσα σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από δημοσίευμα με επίκεντρο τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στα στελέχη της ΝΔ είναι κάτι το οποίο δε θα περάσει, γιατί ο κόσμος είναι πονηρεμένος και ξέρει πάρα πολύ καλά. Υπάρχει και μία αλήθεια για εμάς τους πολιτικούς και για όποιον έχει πολιτικό γραφείο. Κι εγώ έχω π.χ. σε συγκεκριμένο δρόμο, με συγκεκριμένη διεύθυνση, που μπαίνει όποιος θέλει. Δεν έχω αστυνομικό στην είσοδο να ζητάει ποινικό μητρώο για όποιον μπαίνει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024