Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεντροαριστερά: Βαριές καταγγελίες μεταξύ συνυποψηφίων

Κεντροαριστερά: Βαριές καταγγελίες μεταξύ συνυποψηφίων

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Κεντροαριστερά ενόψει των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο πολιτικό φορέα. Η συμφωνία Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη για τη μη διάλυση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές άναψε φωτιές με τους Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Ραγκούση να βάλλουν κατά των δύο πολιτικών αρχηγών.

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Κεντροαριστερά ενόψει των
επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο πολιτικό φορέα. Η
συμφωνία Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη για τη μη διάλυση των
κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού μέχρι τις επόμενες εθνικές
εκλογές άναψε φωτιές με τους Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Ραγκούση να
βάλλουν κατά των δύο πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tovima.gr , το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης του κ. Θεοδωράκη κατά την οποία παρουσίασε τις θέσεις του για την οργάνωση και τη λειτουργία του νέου φορέα. Υποστήριξε ότι η συνέχιση της λειτουργίας των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων είναι «θέμα δημοκρατίας» και ξεκαθάρισε ότι μετά την εκλογή του αρχηγού του νέου φορέα, στόχος είναι να υπάρξει υπό την καθοδήγηση του αλλά και του ενιαίου πολιτικού κέντρου που θα δημιουργηθεί « μία κοινοβουλευτική φωνή, αλλά με πολλούς εκπροσώπους», τόνισε.

Την ώρα που ο κ. Θεοδωράκης παρουσίαζε τις θέσεις του για το νέο κόμμα, ο Γιώργος Καμίνης εξαπέλυσε βολές εναντίον του και εναντίον της Φώφης Γεννηματά. «Χθες με την ομολογία της κυρίας Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη περί συμφωνίας, αποκαλύφθηκε ότι, για κάποιους στόχος δεν είναι η διεύρυνση της δημοκρατικής παράταξης αλλά η διατήρηση των μικρών ελεγχόμενων σχημάτων και μηχανισμών.
Όμως η προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης δεν είναι πρόσχημα. Δεν μπορούν πια να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να παίζουν με τα συναισθήματά του», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Θεοδωράκη ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση. «Ο κ. Καμίνης μέσα στη φούρια του να τα προλάβει όλα είναι λίγο αδιάβαστος. Αλίμονο αν κάποιος που έρχεται εκ τους αφαλούς να διεκδικήσει την ηγεσία λέει ότι δεν έχουμε την τόλμη» τόνισε, σημειώνοντας ότι «η ψήφος του κόσμου στο Ποτάμι και τη ΔΗΣΥ δε μπορεί να πεταχτεί στα σκουπίδια». Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά της απόφασης του δημάρχου Αθηναίων να μην εγκαταλείψει το αξίωμα του, αν εκλεγεί στην αρχηγία του νέου φορέα.

Στο χορό της αντιπαράθεσης μπήκε λίγο αργότερα και ο Γιάννης Ραγκούσης. «Αυτή η κρυφή συμφωνία τραυματίζει με τον χειρότερο τρόπο την ενοποίηση του χώρου μας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024