
Νέα προειδοποίηση σε Β.Κορέα από ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ν.Κορέα
Τα κορυφαία στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, τα οποία διεξήγαγαν τριμερείς συνομιλίες, προέτρεψαν τη Βόρεια Κορέα να απομακρυνθεί από τον «καταστροφικό και ριψοκίνδυνο δρόμο» που έχει πάρει, αναφορικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Τα κορυφαία στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, τα οποία διεξήγαγαν τριμερείς συνομιλίες, προέτρεψαν τη Βόρεια Κορέα να απομακρυνθεί από τον «καταστροφικό και ριψοκίνδυνο δρόμο» που έχει πάρει, αναφορικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, υποδέχθηκε τους ομολόγους του της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας στο αρχηγείο της Διοίκησης Ειρηνικού (USPACOM) στη Χαβάη, την Κυριακή, και οι αξιωματικοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις πρόσφατες δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ.
Οι αξιωματικοί «κάλεσαν τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει ανεύθυνες προκλήσεις που θα επιδεινώσουν τις εντάσεις στην περιοχή και να απομακρυνθεί από τον καταστροφικό και ριψοκίνδυνο δρόμο της ανάπτυξης» πυρηνικού οπλοστασίου και βαλλιστικών πυραύλων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός.
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- Ταϊβάν: Οι πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της περιφερειακής ειρήνης
- Ρωσία: Τουλάχιστον 9 τραυματίες, ανάμεσά τους κοριτσάκι 3 ετών, εξαιτίας ουκρανικού πλήγματος σε πολυκατοικία
- Νυρεμβέργη: Ενας νεκρός και 17 στο νοσοκομείο από διαρροή χημικής ουσίας σε εργοστάσιο
- Βιρτζίνια: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσφυγή για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Ουκρανία: Ανησυχία εκφράζει ο ΟΗΕ για πλήγμα εναντίον οχήματός του στη Χερσώνα
- Μεξικό: Οι εκπαιδευτικοί απειλούν με ογκώδη διαδήλωση την ημέρα έναρξης του Μουντιάλ
