Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγρια δολοφονία κούρδου δημοσιογράφου στο Κιρκούκ

Άγρια δολοφονία κούρδου δημοσιογράφου στο Κιρκούκ

Ένας κούρδος δημοσιογράφος που εργαζόταν σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο στηρίζει τον απερχόμενο πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, δολοφονήθηκε στο σπίτι του, στην επαρχία Κιρκούκ

Ένας κούρδος δημοσιογράφος που εργαζόταν σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο στηρίζει τον απερχόμενο πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, δολοφονήθηκε στο σπίτι του, στην επαρχία Κιρκούκ.

«Ο Άρκαν Σαρίφ, που εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο Kudistan TV, μαχαιρώθηκε τη Δευτέρα περίπου στις 02:30 στο σπίτι του, στο χωριό Χορ Σι της Ντάκουκ, 45 χιλιόμετρα νότια του Κιρκούκ», έγινε γνωστό από πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του Σαρίφ και, αφού έκλεισαν την οικογένειά του σε ένα δωμάτιο, ένας από αυτούς τον χτύπησε πέντε φορές με ένα μαχαίρι. Ο Σαρίφ ήταν 54 ετών και πατέρας τριών παιδιών.

Το Kurdistan TV στηρίζει τον Μπαρζανί, πατέρα της αυτονομίας του Ιρακινού Κουρδιστάν, ο οποίος ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι παραιτείται από την προεδρία την 1η Νοεμβρίου, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να οδηγήσει στην ανεξαρτησία την περιοχή.

Οι κούρδοι έχασαν πριν δύο εβδομάδες την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία του Κιρκούκ από τις ιρακινές δυνάμεις. Έκτοτε, τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την κυρίως σιιτική παραστρατιωτική ομάδα του Χασντ αλ Σάαμπι ότι επιδίδεται σε ωμότητες εναντίον κούρδων αμάχων.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024