Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Περιοδεία Κατρούγκαλου σε χώρες της Νότιας Αμερικής

Η Κολομβία ήταν μετά το Μεξικό, ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στη Νότια Αμερική, με στόχο την ώθηση των οικονομικών σχέσεων με τις χώρες της περιοχής.

Η Κολομβία ήταν μετά το Μεξικό, ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στη Νότια Αμερική, με στόχο την ώθηση των οικονομικών σχέσεων με τις χώρες της περιοχής.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του, ο κ. Κατρούγκαλος είχε πολύωρη συνάντηση με την ομόλογό του στο υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας Πάτι Λοντόνιο, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα υπουργεία Εμπορίου, Εργασίας, Παιδείας, Ψηφιακής Διοίκησης και Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, στη συνάντηση διευρευνήθηκαν δυνατότητες διμερούς συνεργασίας σε όλους τους παραπάνω τομείς ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης στην Ελλάδα της υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας. Αποτυπώνοντας το κλίμα της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, τη χαρακτήρισε ουσιαστική.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τους επικεφαλής του Οργανισμού ProColombia, αντίστοιχου της Enterprise Greece, με σκοπό τη διερεύνηση αμοιβαία επωφελών διμερών συνεργειών.

Το απόγευμα ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε διάλεξη σε εκδήλωση της Διπλωματικής Ακαδημίας της Κολομβίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των ‘Ανδεων, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, ενώ το βράδυ παραβρέθηκε σε δείπνο της ελληνικής ομογένειας στην Μπογκοτά.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού στη χώρα αυτή, πατρίδα του Ελευθερωτή της Νότιας Αμερικής, Σιμόν Μπολιβάρ».

Επόμενος και τελευταίος σταθμός της περιοδείας του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στη Νότια Αμερική, είναι η Κούβα.

ΑΠΕ,in.gr

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024