Δεν απαιτούνται καινούργια μέτρα στην τρίτη αξιολόγηση, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στη Real News, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η επίσημη θέση της κυβέρνηση.

Ακόμη, ανέφερε ότι έπεσαν έξω οι Κασσάνδρες που υποστήριζαν ότι θα ληφθούν προληπτικά μέτρα εν όψει του Προϋπολογισμού του 2018, καθώς, «στη Βουλή ξεκινά, την 1η Νοεμβρίου, η πρώτη από τις τρεις επιτροπές που θα γίνουν για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού όπου δεν προβλέπεται να υπάρχουν τέτοια μέτρα».

Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε την από το καλοκαίρι διατυπωθείσα εκτίμησή του πως κυβερνητικός ανασχηματισμός θα γίνει είτε με το τέλος είτε μετά την τρίτη αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών και μάλιστα τριπλών, επικαλέστηκε την εκ νέου αναφορά του πρωθυπουργού στο περιφερειακό συνέδριο Ιωαννίνων για εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019, σημειώνοντας ότι στον σχεδιασμό θα ληφθεί υπόψη το ορόσημο των ευρωεκλογών του Ιουνίου 2019 «το οποίο είναι ανεξάρτητο της βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης», ενώ για τις δημοτικές-περιφερειακές και τις βουλευτικές «είναι ζητημα απόφασης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».

«Ωστόσο, αυτό το ορόσημο, χωρίς από τώρα να προκαταλαμβάνω ότι θα γίνουν ταυτόχρονα οι βουλευτικές εκλογές, οπωσδήποτε θα ληφθεί σίγουρα υπόψη πολύ σοβαρά για την τελική ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες» είπε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι αναμφίβολα η 4η Σύνοδος της Βουλής η οποία θα ξεκινήσει του χρόνου τον Οκτώβριο, θα είναι μία προεκλογική Σύνοδος.

Αναφορικά με την πρόθεσή του να καλέσει τον Β. Σόϊμπλε στην Αθήνα, υπενθύμισε ότι είχε υποβάλλει μια σχετική πρόταση θεσμικού χαρακτήρα στον Γερμανό πρέσβη πριν τις γερμανικές εκλογές, (σσ που αφορούσε τον προηγούμενο πρόεδρο της γερμανικής Βουλής), προσθέτοντας ότι η υποβληθείσα πρόταση δεν μπορεί να απαντηθεί ή να υλοποιηθεί αν δεν διευκρινιστεί το κυβερνητικό σκηνικό στην Γερμανία, έστω κι αν ο κ. Σόϊμπλε έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής.

ΑΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας