Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση έχει κάνει πολιτική με fake news

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση έχει κάνει πολιτική με fake news

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, λίγες ώρες μετά την κόντρα του στη Βουλή με τον πρωθυπουργό για τη Σούδα και τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, σημείωσε ότι δεν έλαβε καθαρές απαντήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η προχειρότητα και η έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης είναι διάχυτη και εμφανής από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα εθνικά ζητήματα μέχρι το θέμα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, λίγες ώρες μετά την κόντρα του στη Βουλή με τον πρωθυπουργό για τη Σούδα και τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, σημείωσε ότι δεν έλαβε καθαρές απαντήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η προχειρότητα και η έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης είναι διάχυτη και εμφανής από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα εθνικά ζητήματα μέχρι το θέμα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε μάλιστα και τις αμφιβολίες του για το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος διαχειρίζεται τέτοιου είδους υποθέσεις. «Πιστεύουν πολλοί Έλληνες ότι ο κ. Καμμένος μπορεί να χειρίζεται με σοβαρότητα το θέμα της άμυνας της χώρας; Δε νομίζω. Όταν το έλεγα αυτό στη Βουλή, απευθύνθηκα και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και είπα ότι εκφράζω ένα ερώτημα που απασχολεί και τους ίδιους. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσκυψαν το κεφάλι και χαμογελούσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, ως προς τη συζήτηση που άνοιξε ο πρωθυπουργός και υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περί fake news, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «είναι πραγματικά ειρωνεία είτε ο κ. Βερναρδάκης είτε οι άλλοι υπουργοί να μιλούν για προσπάθεια ελέγχου του διαδικτύου από σκοτεινές δυνάμεις» καθώς ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα για να εξηγήσει όλα αυτά που έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στους αντιπάλους τους.

Όπως είπε, «το 2014 οι μισές ειδήσεις που έβγαιναν για τον Θεοδωράκη και για πολλούς άλλους ήταν κατασκευασμένες σε κάποια υπόγεια. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεδειγμένα έχουν κάνει μια πολιτική με fake news εδώ και 3 χρόνια τουλάχιστον. Υπάρχουν τα στοιχεία που είχαμε αποκαλύψει για ανθρώπους που -με ψεύτικους λογαριασμούς- πολεμάνε τους αντιπάλους της κυβέρνησης στα social media, ενώ εργάζονται στα γραφεία των υπουργών και μισθοδοτούνται από το Δημόσιο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα φαινόμενα βίας και τραμπουκισμών που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι ο κ. Τόσκας πάντα έδειχνε ανοχή στους μπαχαλάκηδες. «Ο καθένας σε μια δημοκρατία μπορεί να έχει τις απόψεις του. Όταν όμως υπάρχει ρόπαλο, μολότοφ, βία, τότε μιλάμε για φασισμό και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αλίμονο αν δεν υπάρχουν εστίες αντίδρασης στην κοινωνία, αλλά αυτή η αντίδραση δεν μπορεί να περιλαμβάνει ρόπαλα και απειλές και γενικά όλο αυτό το βρώμικο πράγμα που το έχουμε ζήσει με τη Χρυσή Αυγή στο παρελθόν, με διάφορες χουλιγκανικές ομάδες και τώρα το ζούμε υπό τη μορφή μιας νεφελώδους αντιεξουσιαστικής ιδεολογίας».

Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην Κεντροαριστερά, διαμήνυσε πως «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι στις 12 Νοεμβρίου με 3 ευρώ και την ταυτότητά του θα ψηφίζει και για την ταυτότητα του χώρου. Δηλαδή, οι πολίτες θα αποφασίσουν εάν αυτός ο χώρος θα έχει μια εμμονή με παλιομοδίτικες λύσεις ή εάν θα είναι ένας σύγχρονος χώρος όπου θα συνυπάρξουν οι δυνάμεις του κέντρου, οι δυνάμεις της λογικής, της μετριοπάθειας και της τόλμης. Αυτό ο πολίτης μπορεί να το καθορίσει».

Τέλος, αναφερόμενος στις φωνές της αντιπολίτευσης περί εκλογών, τόνισε ότι δεν πρέπει να δίνουμε «ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φύγει. Όπως είπε «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν κωλοτούμπα μαζί με την καρέκλα». Ξεκαθάρισε όμως ότι το νέο Κίνημα θα είναι έτοιμο μέχρι τις εκλογές, έχοντας συμφωνήσει ως προς τις απόλυτες προτεραιότητές του. Μια απ΄αυτές θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς, όπως δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα αυτή τη στιγμή.

«Λένε ότι η απλή αναλογική συμφέρει τα μικρά κόμματα. Εμείς όμως δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που συμφέρει τα μικρά κόμματα, είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που συμφέρει την πατρίδα» τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024