Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η ΔΕΗ δέσμευσε τους λογαριασμούς ΔΕΥΑ Κοζάνης για χρέη

Σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ) προχώρησε η ΔΕΗ, για χρέη της δημοτικής επιχείρησης ύψους ύψους 7.055.000 εκατ. ευρώ.

Σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ) προχώρησε η ΔΕΗ, για χρέη της δημοτικής επιχείρησης ύψους ύψους 7.055.000 εκατ. ευρώ.

Το αρχικό χρέος της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Κοζάνης είναι 3.3 εκατ. ευρώ και έρχεται από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν ο τότε δήμαρχος Πάρις Κουκουλόπουλος έλαβε την απόφαση να μην πληρώσει το παραπάνω ποσό εις αντιστάθμισμα των βλαβών που προκάλεσε η εξορυκτική δραστηριότητα της επιχείρησης στους υδροφόρους ορίζοντες απ’ όπου υδρεύονταν η πόλη της Κοζάνης.

Η ΔΕΗ το 2001 και το 2005 προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας την πληρωμή των χρηματικών ποσών και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, οι δύο υποθέσεις τελεσιδίκησαν το 2003 και το 2012 αλλά εις βάρος του Δήμου.

«Ο δήμος Κοζάνης και η ΔΕΥΑ είναι από τους τακτικούς και συνεπείς πελάτες που πληρώνει ετησίως 5 εκατ. ευρώ για αγορά θερμικής ενέργειας και κατανάλωση ηλεκτρικής για τα αντλιοστάσιά της» αναφέρει ο Λευτέρης Ιωαννίδης, και τονίζει ότι «η κίνηση της ΔΕΗ να δεσμεύσει τους λογαριασμούς της επιχείρησης είναι μια άστοχη, και λανθασμένη ενέργεια η οποία μας έχει ξαφνιάσει όλους».

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους, η νέα δημοτική αρχή μετά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την ΔΕΗ κατάφερε να μειώσει το επιτόκιο από τα 9% στο 6% με αποτέλεσμα από τα 9 εκατ. ευρώ του τελικού χρέους σήμερα η παλιά οφειλή να βρίσκεται στα 7.055.000 ευρώ. Στόχος μας, δήλωσε ο δήμαρχος Κοζάνης, στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με την ΔΕΗ είναι «να αφαιρεθούν όλοι οι τόκοι και να πληρωθεί το αρχικό ποσό της οφειλής των 3,3 εκατ. ευρώ».

Ο δήμος Κοζάνης τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να αρθεί η δέσμευση των λογαριασμών του και κάλεσε την ΔΕΗ από την δική της πλευρά «να κάνει ένα βήμα καλής θέλησης προς το πρόσωπο του δήμου Κοζάνης».

Ο δήμαρχος Κοζάνης παραδέχθηκε ότι μετά την δέσμευση των λογαριασμών θα υπάρξουν ορισμένες δυσχέρειες στην λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης, ενώ δεν απάντησε στο ερώτημα εάν θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων της επιχείρησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024