Σύσκεψη ΚΕΕΛΠΝΟ και φορέων για την σωστή χρήση των αντιβιοτικών
Η σημασία της υπεύθυνης χρήσης των αντιβιοτικών και η επιτακτική ανάγκη συνένωσης δυνάμεων όλων των εμπλεκομένων φορέων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας για τις επιπτώσεις της άσκοπης κατανάλωσης των αντιβιοτικών, αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η σημασία της υπεύθυνης χρήσης των αντιβιοτικών και η επιτακτική ανάγκη συνένωσης δυνάμεων όλων των εμπλεκομένων φορέων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας για τις επιπτώσεις της άσκοπης κατανάλωσης των αντιβιοτικών, αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων στην σύσκεψη είναι ότι η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών και η μικροβιακή αντοχή αποτελούν για τη διεθνή κοινότητα αλλά και για τη χώρα μας, μία μείζονος σημασίας κρίση δημόσιας υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς, το περιβάλλον και το υγειονομικό σύστημα.
Γι’ αυτό το λόγο υπήρξε σύγκλιση απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων φορέων, ως προς την ανάγκη συντονισμένης συλλογικής προσπάθειας και κλιμάκωσης των σχετικών δράσεων, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη δέσμευση όλων στον αγώνα για την αντιμετώπισή της.
«Η δέσμευση και αφοσίωση όλων μας στο στόχο αυτό είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επίλυση του σημαντικότατου αυτού προβλήματος δημόσιας υγείας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.
Στη συνάντηση μετείχαν οι καθηγητές Ε. Γιαμαρέλου, Γ. Δαΐκος, Θ. Ζαούτης, Γ. Σαρόγλου, Σ. Τσιόδρας, η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Υπουργείου Υγείας Β. Καραούλη, ο Δ.Χολέβας, ως εκπρόσωπος του ΕΟΠΠΥ, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Ε. Αλευρίτου. Από πλευράς ΚΕΕΛΠΝΟ μετείχαν η υπεύθυνη του Γραφείου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και Μικροβιακής Αντοχής Φ. Κοντοπίδου και άλλα στελέχη του.
health.in.gr
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442