Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύσκεψη ΚΕΕΛΠΝΟ και φορέων για την σωστή χρήση των αντιβιοτικών

Σύσκεψη ΚΕΕΛΠΝΟ και φορέων για την σωστή χρήση των αντιβιοτικών

Η σημασία της υπεύθυνης χρήσης των αντιβιοτικών και η επιτακτική ανάγκη συνένωσης δυνάμεων όλων των εμπλεκομένων φορέων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας  για τις επιπτώσεις  της άσκοπης κατανάλωσης  των αντιβιοτικών, αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης  που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η σημασία της υπεύθυνης χρήσης των αντιβιοτικών και η επιτακτική ανάγκη συνένωσης δυνάμεων όλων των εμπλεκομένων φορέων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας για τις επιπτώσεις της άσκοπης κατανάλωσης των αντιβιοτικών, αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων στην σύσκεψη είναι ότι η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών και η μικροβιακή αντοχή αποτελούν για τη διεθνή κοινότητα αλλά και για τη χώρα μας, μία μείζονος σημασίας κρίση δημόσιας υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς, το περιβάλλον και το υγειονομικό σύστημα.

Γι’ αυτό το λόγο υπήρξε σύγκλιση απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων φορέων, ως προς την ανάγκη συντονισμένης συλλογικής προσπάθειας και κλιμάκωσης των σχετικών δράσεων, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη δέσμευση όλων στον αγώνα για την αντιμετώπισή της.

«Η δέσμευση και αφοσίωση όλων μας στο στόχο αυτό είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επίλυση του σημαντικότατου αυτού προβλήματος δημόσιας υγείας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Στη συνάντηση μετείχαν οι καθηγητές Ε. Γιαμαρέλου, Γ. Δαΐκος, Θ. Ζαούτης, Γ. Σαρόγλου, Σ. Τσιόδρας, η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Υπουργείου Υγείας Β. Καραούλη, ο Δ.Χολέβας, ως εκπρόσωπος του ΕΟΠΠΥ, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Ε. Αλευρίτου. Από πλευράς ΚΕΕΛΠΝΟ μετείχαν η υπεύθυνη του Γραφείου Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και Μικροβιακής Αντοχής Φ. Κοντοπίδου και άλλα στελέχη του.

health.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024