Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι σημαντικότερες στιγμές της πολιτικής καριέρας της Κ.Παπακώστα

Οι σημαντικότερες στιγμές της πολιτικής καριέρας της Κ.Παπακώστα

Η Κατερίνα Παπακώστα έγινε το πρόσωπο της ημέρας, αφού τη διέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΚΟ της ΝΔ, μετά από μια ακόμη κόντρα της με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη. Ένα μικρό φλας μπακ σε κάποιες από τις «καλύτερες» - ή αν προτιμάτε τις χαρακτηριστικότερες - στιγμές της πολιτικής της καριέρας, ως γαλάζιας βουλευτίνας, τη χρονιά που πέρασε, λοιπόν, έχει μια αξία.

Η Κατερίνα Παπακώστα έγινε το πρόσωπο της ημέρας, αφού τη διέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΚΟ της ΝΔ, μετά από μια ακόμη κόντρα της με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη.

Ένα μικρό φλας μπακ σε κάποιες από τις «καλύτερες» – ή αν προτιμάτε τις χαρακτηριστικότερες – στιγμές της πολιτικής της καριέρας, ως γαλάζιας βουλευτίνας, τη χρονιά που πέρασε, λοιπόν, έχει μια αξία. Ιδού η Κατερίνα Παπακώστα μέσα από τα δικά της λόγια:

Απρίλιος 2017, απόσπασμα από άρθρο της για την υπεράσπιση του Τάματος του Έθνους.

«Είναι σαφές ότι το “Τάμα του Έθνους” είναι η πολιτική εξασφάλιση των προϋποθέσεων που τίθενται από το Η’ Ψήφισμα. Συνεπώς, το “Τάμα του Έθνους” θα εκπληρωθεί όταν η Ελλάδα ως κυρίαρχη έννοια δεν θα αμφισβητείται ως υπόσταση και θα περιέχει αποτελεσματική κάλυψη πάνω από κάθε κοιτίδα Ελληνισμού. Όταν η κυβέρνηση θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για την Χώρα δίχως ξένες συστάσεις, τότε θα έχει ολοκληρωθεί το “Τάμα”, όταν δηλαδή η Ελλάδα εξασφαλίσει μέσω της αναπτυξιακής διαδικασίας την οικονομική αυτάρκειά της». Για να το πούμε με δυο λόγια, όταν έρθει η ανάπτυξη και φύγουν τα Μνημόνια κι οι δανειστές θα έχει ολοκληρωθεί το Τάμα».

Απρίλιος 2017, ανάρτηση στο facebook, μια από τις πρώτες επιθέσεις στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

«Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματα του …επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο …έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του… τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν…»

Μάιος 2017, στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, άλλη μια μπηχτή για τον Γεωργιάδη και το κόμμα της.

«Κάνουμε μια συλλογική δουλειά έχοντας μοιραστεί ρόλους και ευθύνες, άρα το εγώ του καθενός θα πρέπει να περιοριστεί, δεν μπορείς να καπελώνεις τον πρόεδρο, δεν μπορείς να λες ότι εγώ κάνω μόνο αντιπολίτευση στον Τσίπρα». «Στη ΝΔ πρέπει να αλλάξουν πολλά και γρήγορα».

Ιούνιος 2017, τιτίβισμα για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

«Για όσους προσεγγίζουν …ανάλαφρα το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών να γνωρίζουν ότι οι πολίτες δύο τινά εντέλλουν τον Μακρόν: α) να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος και όχι το ανάποδο, β)να ξαναγίνει η Γαλλία ισχυρός πυλώνας της Ευρώπης και όχι ουραγός του Βερολίνου». Αν έχει μια αξία το εν λόγω tweet δεν βρίσκεται σε όσα έγραφε η βουλευτής, αλλά στην επιλογή της να το συνοδεύσει με ένα φωτογραφικό ενσταντανέ της ιδίας από αγόρευση της στη Bουλή.

Καρολίνα Παπακώστα

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024