Άνω κάτω είναι από το απόγευμα της Πέμπτης οι κάτοικοι αλλά και οι φορείς της Καλλιθέας μετά από την επιθυμία της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην Καλλιθέα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο κατόπιν αιτήματος όλων των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων Τώρα Καλλιθέα, Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας και Η Καλλιθέα μπροστά, δηλαδή ο κ. Λασκαρίδης, η κ. Κεχαγιά, ο κ. Δεδούσης και ο κ Ψαλιδόπουλος μετέφεραν στον δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβο, αίτημα της Αντιπολίτευσης για έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με θέμα την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος η Χρυσή Αυγή επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι, ενέργεια όπως λένε απόλυτα σύμφωνη με το νόμο. «Η Χρυσή Αυγή θα τηρήσει το συνταγματικό της δικαίωμα και θα καταθέσει στεφάνι για να τιμήσει τους ήρωες του ’40 για αυτό το λόγο έχει σταλεί και ενημέρωση στο γραφείο Δημάρχου από τη γραμματεία κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου η επιμονή της Χρυσής Αυγής να καταθέσει στεφάνι και όχι απλώς να παραστεί στην παρέλαση δημιούργησε αλαλούμ ανάμεσα στο δήμαρχο και τις παρατάξεις.

Και ενώ όλα φαίνονταν ότι είχαν τακτοποιηθεί την τελευταία στιγμή ο κ. Κάρναβος απαγόρευσε σε όλους –εκτός του εαυτού του- να καταθέσουν στεφάνι για να μην δημιουργηθούν επεισόδια τα οποία ωστόσο δεν απετράπησαν εντελώς.

Μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο σημείο με τους κατοίκους της Καλλιθέας στο σύνολό τους να τους αποδοκιμάζουν μαζί όμως και τον δήμαρχο που θεωρούν ότι δεν χειρίστηκε σωστά το ζήτημα.

Τελικά η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου έληξε χωρίς προβλήματα με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της Καλλιθέας να είναι άγρυπνοι φρουροί δίπλα στα παιδιά.

Νατάσα Μαστοράκου

in.gr