Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιερώνυμος: Δεν υποχωρούμε σε θέματα όπως η οικογένεια

Ιερώνυμος: Δεν υποχωρούμε σε θέματα όπως η οικογένεια

Για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μίλησε χθες, Τετάρτη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τονίζοντας πως «τα παιδιά είναι ο θησαυρός μας».

Για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μίλησε χθες, Τετάρτη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τονίζοντας πως «τα παιδιά είναι ο θησαυρός μας».

Από τον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου του ομώνυμου δήμου της Αττικής, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, συνέστησε στους μεγάλους να πηγαίνουν κόντρα στον ενθουσιασμό τους, διότι εκεί κρύβεται το αύριο. «Έχουμε, όμως, την υποχρέωση να δείξουμε στα παιδιά τους τρόπους να διοχετεύουν σωστά τον ενθουσιασμό τους» είπε και πρόσθεσε: «Δεν μας υποχρεώνει κανείς να αντιγράψουμε συνήθειες του εξωτερικού».

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στη συγκινητική προσέλευση των πιστών και επ’ αυτού σημείωσε: «Το γεγονός είναι πιο θαυμαστό και ουσιαστικό όταν σκεφτούμε ότι ζούμε σε μια εποχή που από πολλές πλευρές καταβάλλεται προσπάθεια για αποϊεροποίηση. Η αποϊεροποίηση είναι ο στόχος και το σχέδιο. Η αποϊεροποίηση φέρνει τον ευτελισμό και η κοινωνία χάνει την πραγματικότητα της εικόνας που πρέπει να έχει».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όπου το απόγευμα της Τρίτης βρέθηκε στον Αλμυρό, αναφέρθηκε στην καύση των νεκρών, με την επισήμανση ότι «η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος και ανάλογα με την επιλογή του έχει και την ευθύνη του».

Αναφερόμενος στον νόμο αλλαγής ταυτότητας φύλου, η Εκκλησία, είπε, έχει τις δικές της αρχές και θέσεις και δεν μπορεί να κάνει υποχωρήσεις σε σημαντικά θέματα όπως είναι η οικογένεια. «Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει οικογένεια» σημείωσε για να προσθέσει πως «ό,τι φεύγει από αυτόν τον χώρο είναι εκτροπή από τη φυσική ζωή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024