Διακήρυξη αρχών και στόχων του νέου φορέα από Γεννηματά
Διακήρυξη αρχών και στόχων, με την οποία προσδιορίζει το πολιτικό στίγμα και τους στόχους της, έδωσε η Φώφη Γεννηματά, ενόψει της εκλογής ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης.
Διακήρυξη αρχών και στόχων, με την οποία προσδιορίζει το πολιτικό στίγμα και τους στόχους της, έδωσε η Φώφη Γεννηματά, ενόψει της εκλογής ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης.
Χρησιμοποιώντας σταθερά τον όρο Κεντροαριστερά και δημοκρατική προοδευτική παράταξη τονίζει ότι επιδίωξη του νέου φορέα είναι μια νέα συνεκτική «Εθνική Στρατηγική», με την οποία «δεν διαπραγματευόμαστε την παραμονή της χώρα στην Ευρώπη, γιατί η Ελλάδα είναι Ευρώπη».
Η κ. Γεννηματά καθορίζει ως άμεσο στόχο μια «Εθνική Γραμμή» που κινητοποιεί τον Ελληνισμό, όλες τις δυνάμεις του Έθνους και την «Εθνική Συνεννόηση» για το μέλλον της Ελληνίδας και του Έλληνα, ενώ παράλληλα, υπογραμμίζει ότι με τον νέο ενιαίο φορέα η προοδευτική δημοκρατική παράταξη θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και δεν θα ετεροκαθορίζεται.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συσπειρώσουμε την Κοινωνική Κεντροαριστερά, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη σε μια νέα εθνική στρατηγική που θα σηματοδοτήσει το τέλος της κρίσης και την απαρχή μιας νέας εποχής ελπίδας, δημιουργίας και αισιοδοξίας για τον λαό και την πατρίδα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Τολμάμε, ενώνουμε, αλλάζουμε, προχωράμε» είναι το κεντρικό σύνθημα της διακήρυξης, ενώ η υποψήφια πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς αναλαμβάνει προσωπική δέσμευση για να ολοκληρωθεί μια πορεία ενότητας – διεύρυνσης και ανανέωσης «για να κάνουμε όλοι μαζί το άλμα στο μέλλον».
in.gr
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τους Αμερικάνους να προστατεύσουν τη χώρα από την «κομμουνιστική απειλή»
- Από τη μέση του Ατλαντικού, στην… κορυφή του κόσμου: Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία του Μουντιάλ (vids, pics)
- Αλλάζουν οι αξίες μας όσο μεγαλώνουμε;
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
- Ιράν: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Έξι ημέρες θα διαρκέσουν οι τελετές μνήμης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442