«Ψίχουλα» μοιάζουν για την Deutsche Bank τα 220 εκατ. δολάρια που συμφώνησε να καταβάλει ως πρόστιμο στις αμερικανικές αρχές για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο χειραγώγησης των επιτοκίων της βρετανικής στερλίνας (Libor).

Πρόκειται για την τελευταία ρύθμιση μεγάλης τράπεζας που εμπλέκεται στο προ διετίας αποκαλυφθέν σκάνδαλο. Το ποσό που θα καταβάλει η κορυφαία σε ενεργητικό γερμανική τράπεζα είναι υπερδιπλάσιο από τα 100 εκατ. δολάρια που συμφώνησε πέρυσι να καταβάλει η βρετανική Barclays για την ίδια υπόθεση.

Η Deutsche Bank, όμως, έχει τιμωρηθεί ήδη αυστηρά για το ρόλο που έχει διαδραματίσει τα τελευταία χρόνια σε διάφορα σκάνδαλα. Τα 220 εκατ. δολάρια που θα εκταμιεύσει τώρα προστίθενται στα 2,5 δισ. δολάρια που έχει ήδη καταβάλει στις αμερικανικές και βρετανικές αρχές το 2015 για τη χειραγώγηση των επιτοκίων.

Όσο για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο της subprime market (στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου), που «έσκασε» το 2007-2008 και μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers προκάλεσε την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, η Deutsche Bank έχει αποδώσει στις αμερικανικές εποπτικές αρχές περί τα 7,2 δισ. δολάρια.

in.gr