Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα ύψη η αγωνία - «Εμπρός Καταλανοί» λέει ο Πουτζδεμόντ

Στα ύψη η αγωνία – «Εμπρός Καταλανοί» λέει ο Πουτζδεμόντ

Στα ύψη βρίσκεται η αγωνία για το πολιτικό μέλλον της Ισπανίας λίγες ώρες προτού ο καταλανός πρόεδρος μιλήσει ενώπιον του Κοινοβουλίου της περιφέρειας. Σε ανάρτησή του, πριν από μερικές ώρες, στο Instagram ο πρόεδρος της περιφέρειας έγραψε: «Δεν θα χάσουμε χρόνο με αυτούς που έχουν ήδη αποφασίσει να καταστρέψουν την αυτοδιοίκηση της Καταλονίας, Εμπρός!».

Στα ύψη βρίσκεται η αγωνία για το πολιτικό μέλλον της Ισπανίας λίγες ώρες προτού ο καταλανός πρόεδρος μιλήσει ενώπιον του Κοινοβουλίου της περιφέρειας.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην «απάντηση» που αναμένεται να δώσει ο Κάρλες Πουτζδεμόντ μετά και την απόφαση για ενεργοποίηση του άρθρου 155 από την κυβέρνηση Ραχόι, με την οποία αναστέλλεται η αυτονομία της περιοχής.

Την ώρα που οι καταλανοί πολιτικοί δηλώνουν αμετακίνητοι στη θέση υπέρ της ανεξαρτησίας, ο λόγος του Πουτζδεμόντ, την Πέμπτη, αναμένεται να κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την αντιπαράθεση ανάμεσα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη.

Σε ανάρτησή του, πριν από μερικές ώρες, στο Instagram ο πρόεδρος της περιφέρειας έγραψε: «Δεν θα χάσουμε χρόνο με αυτούς που έχουν ήδη αποφασίσει να καταστρέψουν την αυτοδιοίκηση της Καταλονίας, Εμπρός!».

Νωρίτερα ο Πουτζδεμόντ ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί την Παρασκευή στην ισπανική Γερουσία, προσπαθώντας να εμποδίσει με αυτόν τον τρόπο την απευθείας διακυβέρνηση της Καταλονίας από τη Μαδρίτη.

Όπως υποστηρίζουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης, το κόμμα του Πουτζδεμόντ φέρεται να έχει ζητήσει την κήρυξη ανεξαρτησίας κόντρα στην απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να άρει την αυτονομία της περιφέρειας.

Εξετάζεται, ακόμη, από την καταλανική κυβέρνηση η κήρυξη ίδρυσης νέας δημοκρατίας.

Οξυμένη, πάντως, παραμένει η κόντρα ανάμεσα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη μετά και τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας, ο οποίος υποστήριξε στο BBC ότι τα επεισόδια βίας από τις ισπανικές αρχές στο δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτησία της περιφέρειας ήταν πλαστά.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024