Για τρίτη ημέρα χήρες «κατασκηνώνουν» έξω από το υπ. Εργασίας
Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η «Πενθήμερη Προειδοποιητική Κινητοποίηση» έξω από το Υπουργείο Εργασίας, από τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 27 Οκτωβρίου.
Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η «Πενθήμερη Προειδοποιητική Κινητοποίηση» έξω από το Υπουργείο Εργασίας, από τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 27 Οκτωβρίου.
Οι χήρες παραμένουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας ζητώντας την άρση των ηλικιακών κριτηρίων για τη χορήγηση σύνταξης χηρείας και την επαναφορά επαναφορά του 70% της σύνταξης.
«Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α, που δυστυχώς μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, αγωνίζεται ενάντια σε όσα καθορίσθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (νόμος Κατρακύλα) και ειδικότερα για την άρση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης Σύνταξης Χηρείας και την επαναφορά του ποσοστού χορήγησης σύνταξης στο 70% του εκλιπόντος» αναφέρεται, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Συλλόγου.
«Ο αγώνας μας αφορά και τους παλαιούς συνταξιούχους αφού σε περίπτωση που δεν θα έχει αίσιο τέλος, όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, το πιθανότερο είναι να έρθει και η σειρά τους, ιδίως σε ότι αφορά το ποσοστό χορήγησης Σύνταξης Χηρείας, που στους δικαιούμενους από 13 Μαΐου 2016 και μετά, καθορίσθηκε σε ποσοστό 50% της σύνταξης που θα εδικαιούτο ο εκλιπών».
»Αν και διαφωνούμε κάθετα δεν αναφέρουμε στις διεκδικήσεις μας το θέμα του επαναϋπολογισμού των συντάξεων αφού αφορά άπαντες και δεν επιθυμούμε διαφοροποίηση ούτε ειδική μεταχείριση. Άλλωστε αναμένεται και η απόφαση από το ΣτΕ της 6ης Οκτωβρίου 2017. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε γιατί στις χήρες και χήρους κόβεται η προσωπική διαφορά από την 12η Μαΐου 2016 (ν.4387/2016) και σε όλους τους άλλους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου 2019 (ν.4472/2017)» τονίζεται.
in.gr
- Tρεις νεκροί και 12 τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία με drones
- Είναι τα όσπρια το Το πιο υποτιμημένο superfood;
- Τραμπ: Θα «αισθανόταν καλύτερα» αν οι ΗΠΑ είχαν στα χέρια τους το υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν
- Άστατος ο καιρός την Παρασκευή: Πού θα βρέξει
- Κόβεται το σεξ; Όλο και περισσότερες influencers απαντούν «ναι» με σιγουριά
- Η Gez Z ανακάλυψε τη λύση για το στρες;
- Η Βρετανία ζει ένα déjà vu – Η κυβέρνηση των Εργατικών μετατρέπεται σε κυβέρνηση των Τόρις
- Ποιά είναι τα δεδομένα των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442